ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 01 Απριλίου 2013
  • Views261

Την Πέμπτη θα βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή που είχε ο ίδιος με την υπόθεση από τη στιγμή που παρέλαβε από τον προκάτοχο του στο Υπουργείο Οικονομικων, Γιωργο Παπακωνσταντινου, το στικακι με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει μέσω υπομνήματος.

Τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη ζήτα με επιστολή του από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Αυτή την ώρα ενώπιον της προανακριτικής βρίσκεται ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο να καταθέσει εκ νέου ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Διώτης και Μπίκας θα εξεταστούν από τους βουλευτές κατ’ αντιπαράσταση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στις αντιφάσεις που έχουν στις μεταξύ τους καταθέσεις σχετικά με το ποια πρόσωπα είχαν ενημερωθεί για την λίστα.

Τέλος, εντός της ημέρας ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης θα αποστείλει στη Βουλή την λίστα με τα ονόματα που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό hot doc.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments