ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 23 Ιουλίου 2013
  • Views142

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου ζητά να επανέλθει η θανατική ποινή για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών

Να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά κάτω των 13 ετών, καλεί η Ελένη Ζαρούλια το υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση.

Τη σχετική πρόταση, απευθύνει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσω ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, στην οποία επικαλείται στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία ελάχιστοι από τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συλληφθεί ή παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζαρούλια αναφέρει στην επιστολή της, ότι από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία.

Η βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή. Ζητάει δε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών- «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας», όπως γράφει στο κείμενο της ερώτησής της.

Χ.Αθανασίου: Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μία δημοκρατική κοινωνία 

Απαντώντας στη σχετική πρόταση της Ελένης Ζαρούλια, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαμηνύει ότι «το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων».

Ο κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, σπεύδει μάλιστα να αναφέρει εκτενώς όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, ενώ ενημερώνει την βουλευτή, μέσω του απαντητικού του εγγράφου, ότι έχει ήδη συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Επισημαίνει, δε, ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, εξαιρέθηκαν ρητά από τις ευεργετικές διατάξεις περί απόλυσης κρατουμένων.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments