• Views115

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=hpJ8iWy4AeA[/tube]

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά που λέμε μέσα, λέμε και έξω» υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου», απόψεις που, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, εξέφρασε και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά το ταξίδι του στη Γερμανία.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να του αποδείξει την αποτυχία του προγράμματος.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα.
«Οι δόσεις που παίρνει η χώρα», πρόσθεσε, «αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.
Νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από το 2015 υποκρύπτει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, που έγινε βάσει μνημονιακής πρόβλεψης.

Το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα χορηγεί – από το 2015 – συντάξεις «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του», ενώ το ύψος των συντάξεων θα προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα των Ταμείων, «ώστε να μη δημιουργούνται νέα ελλείμματα».

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους «τα ΝΕΑ», ουσιαστικά το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων που θα καταβάλλεται κάθε χρόνο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των εισφορών που θα έχει λάβει το ΕΤΕΑ κατά τον προηγούμενο χρόνο.
Φως στην υπόθεση της έκρηξης της 20ης Ιανουαρίου στο Mall Αμαρουσίου, ρίχνει ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι, που τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «6 Μέρες», ο φύλακας του εμπορικού κέντρου αποκαλύπτει στην κατάθεσή του προς την Αντιτρομοκρατική ότι τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα ήταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση-«μαμούθ» στον Δήμο πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας, Βασίλης Χαλντούπης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β.Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014 εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο BBC, βλέποντας αρκετούς λόγους για αισιοδοξία. Ο υπουργός ανέφερε ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη είναι πλέον «πολύ μικρή», απέκλεισε νέα πακέτα λιτότητας εάν εφαρμοστεί πλήρως το πακέτο μεταρρυθμίσεων και σημείωσε το θετικό αντίκτυπο που θα είχε μείωση του βάρους του χρέους -λέγοντας, διπλωματικά, πως «υπάρχουν αρκετοί τρόποι για κάτι τέτοιο, αλλά θα έπρεπε να γίνει με ελαχιστοποίηση των ζημιών για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη».

«Σαφώς υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, φως στο τέλος του τούνελ» ανέφερε ο Γ.Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο τη Δευτέρα.

«Καταφέραμε να αντιστρέψουμε [το κλίμα] στην οικονομία, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία από τις αγορές, οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, το κράτος εξοφλεί τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει αλλαγή στο πώς μας βλέπει η Ευρώπη» είπε ο υπουργός.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments