• Views225

Το τηλεοπτικό σποτ για το συλλαλητήριο κατά των Χρυσωρυχείων

Γνωστό ειδησιογραφικό μπλοκ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι θεσμικοί φορείς της Θράκης και τα κοινωνικά κινήματα συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά στην καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου της Δευτέρας 4 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη κατά των Χρυσωρυχείων.

Η ομάδα του μπλόγκ «δανείστηκε» τηλεοπτικές εικόνες από το νέο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Καρυπίδη «Άπληστον Κέρδος», τις «έντυσε» μουσικά με το τραγούδι των Firewater το This is my Life και δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ για το συλλαλητήριο.

 

Εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας «Ποδήλατο και Κίνηση»

 

Το εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ «Ποδήλατο και Κίνηση» παρουσίασε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Το ποδήλατο τα παιδιά το χρησιμοποιούν ως παιχνίδι και οι μεγαλύτεροι ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Εμείς το βλέπουμε ως πρόκληση και ευκαιρία.

Το εθελοντικό πρόγραμμα «ποδήλατο και κίνηση» έχει στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου αλλά και της επαναχρησιμοποίησης μετά την επισκευή τους από το Δήμο μας των εγκαταλελειμμένων ή χαλασμένων που έχουμε όλοι στα σπίτια μας.

Με το πρόγραμμα «Ποδήλατο και Κίνηση» πρωτοπορούμε συγκεντρώνοντας εγκαταλελειμμένα ή χαλασμένα ή ποδήλατα που δεν τα χρειαζόμαστε από όλη την Δράμα στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας. Στην συνέχεια μια ομάδα εθελοντών θα διορθώνει κάθε υπάρχον πρόβλημα αυτών των ποδηλάτων.

Οι δημότες μπορούν είτε να επικοινωνούν με το τμήμα καθαριότητας στο τηλέφωνο 25210-22263 για περισυλλογή του ποδηλάτου που δεν χρειάζονται είτε μπορούν οι ίδιοι από μόνοι τους να το παραδίδουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου από τις 07.00 μέχρι τις 13.00 το οποίο βρίσκεται απέναντι από το πρώην Στρατόπεδο Ανδρικάκη.

Από τα αποσυρόμενα ποδήλατα όσα θα χαρακτηριστούν κατάλληλα θα επισκευαστούν από εθελοντικές ομάδες Δραμινών και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας για χρήση όλων των πολιτών. Όσα θα κρίνονται ακατάλληλα για επισκευή και χρήση θα αποστέλλονται για ανακύκλωση.

 

Κρίσεις ΕΛΑΣ: Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης ο Γιώργος Γκοδοσίδης. Υποστράτηγος ο Γ. Σαλαμάγκας

2 Μαρτίου 2013

Στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης παραμένει Γιώργος Γκοδοσίδης, μετά τις κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία.

Το έργο του, όπως ήταν αναμένομενο, κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο και για Τρίτη διαδοχική διαδικασία κρίσεων ο Γιώργος Γκοδοσίδης παρέμειμε στο βαθμό του Αστ. Διευθυντή και στα ίδια καθήκοντα.

Στις κρίσεις της ΕΛΑΣ προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, ο Γιώργος Σαλαμάγκας, ο οποίος τοποθετήθηκε και επισήμως, πλέον, στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ. Ιδιαίτερα ρόλο στην επιβράβευση των αξιωματικών στη Θράκη έπαιξαν οι επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος με τις διαδοχικές εξιχνιάσεις των σοβαρών εγκλημάτων.

Τέλος, από τις κρίσεις παρέμεινε στο βαθμό του Ταξιάρχου και στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης ο πρώην Διευθυντής της Ξάνθης, Ιωακείμ Τσουκνάδης, η συμβολή του οποίου στην ήπια αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έχει εκτιμηθεί δεόντως.

Λάγος: Ένα από τα 7 λιμάνια της χώρας με περιβαλλοντική πιστοποίηση: Ημερίδα του Λιμενικού Ταμείου και του ΑΠΘ

1 Μαρτίου 2013

Ημερίδα  για την ανάπτυξη πρότυπης συνεργασίας εμπλεκομένων στην περιβαλλοντική διαχείριση του λιμένα Πόρτο Λάγος πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο-Λάγος, στο πλαίσιο του προγράμματος SUPORTS για τη βιώσιμη διαχείριηση ευρωπαϊκών τοπικών λιμένων.  Στο πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του interreg ivc, από το Λιμενικό Ταμείο και το ΑΠΘ, έγινε εφικτή η πιστοποίηση του Λιμένα κατά  PES, πιστοποιητικό που, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αβδήρων, είναι απαραίτητο για να προχωρήσει ο Δήμος σε προτάσεις και χρηματοδοτήσεις, εντός του Εθνικού Πάρκου.

Τι είπαν Τσολακίδης – Νανιόπουλος

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, στην ημερίδα, πρόκειται για σημαντική μέρα για το Λιμάνι και τον ευρύτερο οικισμό μετα την πιστοποίηση του Λιμένα ώστε να πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τη βιώσιμη διαχείριση λιμένων ενώ απέδωσε τα εύσημα στο Λιμενικό Ταμείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την πρωτοβουλία και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Από την πλευρά ο Καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Νανιόπουλος  ανέφερε ότι η ημερίδα αποτελεί μια γιορτή για την επιτυχία της πιστοποίησης, σημειώνοντας ότι το Λάγος είναι ένα από τα επτά λιμάνια της χώρας με αυτή την πιστοποίηση ενώ η Ελλάδα δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό πιστοποιήσεων. «Είναι πολύ σημαντικό ότι ένα όσο μικρό λιμάνι έχει καταφέρει να λάβει αυτή την σημαντική περιβαλλοντικήκ πιστοποίηση» σημείωσε

Στην ημερίδα που έγινε, με εισηγήσεις τους τοποθετήθηκαν μια καθηγητές του Αριστοστελείου σε διάφορους τομείς και ειδικοί του αντικειμένου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους από το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments