ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 17 Ιουλίου 2013
  • Views162

«Δεν γίνεται από τη μία να λέμε ότι η ΕΡΤ ήταν παραμάγαζο και καλώς την κλείσαμε και από την άλλη να δίνουμε για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της κι άλλα χρήματα», είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής  εκφράζοντας έτσι τη θέση ότι το κόμμα του προσανατολίζεται στην καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, μιλώντας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Ολομέλεια, ο κ. Τζαμτζής ανέφερε ότι το εν λόγω άρθρο που δίνει 80 εκατ. ευρώ επιπλέον, για τις αποζημιώσεις των πρόσφατα απολυμένων της ΕΡΤ «δεν θα περάσει».

Σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής και ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης αναμένεται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της EBU, προκειμένου να συζητήσουν για τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα, δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων έχουν προσφερθεί να παράσχουν τεχνική υποστήριξη.

Επιπλέον, με τον διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ θα εξετάσουν και το τι μέλλει γενέσθαι με τις συμβάσεις προγραμμάτων που έχει υπογράψει η εταιρεία και δεν βγαίνουν στον αέρα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την πλευρά τους, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους την ανάγκη ο διάλογος με την κυβέρνηση να συνεχιστεί.

«Οι ραδιοτηλεοπτικές μονοδιάστατες συνεντεύξεις είναι ενδεχομένως χρήσιμες για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά δεν συμβάλουν θετικά στην εξεύρεση λύσης» αναφέρουν.

Επαναλαμβάνουν ότι «δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, καθώς και των στοιχείων προϋπηρεσίας κ.λπ που αφορούν τους συναδέλφους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όπου αλλού», ενώ τονίζουν ότι «δεν πρόκειται να ‘σφραγίσουν’ ραδιοφωνικά στούντιο και πλατό και να συναινέσουν να βγει ‘μαύρο’ στο σύνολο των δημοσίων συχνοτήτων, ούτε για ένα λεπτό της ώρας».

Παράλληλα, με σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο μέλος του ΔΣ της εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών Γιώργο Μπακόλα, που τοποθετήθηκε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ «και κράτησε στο ύψος της την εταιρία των Ελλήνων Σκηνοθετών με την αντίθεση του για την ανακοίνωση που εξέδωσε και τελικά απέσυρε το εν λόγο ΔΣ».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments