ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 05 Ιανουαρίου 2013
  • Views119

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=pwwEdFEcPKI[/tube]

Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει στον ΟΗΕ εντός των πρώτων μηνών του 2013 συντεταγμένες για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012, τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο Μαξίμου.

Mάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν έτοιμο να δώσει τη σχετική εντολή στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης, όπως άλλωστε φάνηκε και από την αναφορά του στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση της μονομερούς ανακήρυξης της ΑΟΖ, που επίσης έπεσε στο τραπέζι.

«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έναν στενό κύκλο συνομιλητών του. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν προτίθεται να κατονομάσει, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τον υπαίτιο σε αυτή τη φάση αλλά θα αφήσει να εξελιχθεί η έρευνα.

Αναλόγως της εξέλιξης που θα έχει θα καθορίσει τη στάση του. Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι η αλλοίωση δεν έγινε στα δικά του χέρια αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, με σκοπό την ενοχοποίησή του, δείχνοντας προς την κατεύθυνση είτε του κ. Ι. Διώτη είτε του κ. Ευ. Βενιζέλου, οι οποίοι παρέλαβαν διαδοχικά το επίμαχο υλικό.Θέτει μάλιστα το ερώτημα πως είναι δυνατόν να απειλείται με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο ο υπουργός που ζήτησε και έφερε τη λίστα στην Ελλάδα, που έδωσε τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων καταθετών για έλεγχο, που ξεκίνησε τη συνεννόηση με την Ελβετία και καθιέρωσε το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα. Προσωπική φρουρά πέντε αστυνομικών και 24ωρη φύλαξη της οικίας του από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς εξακολουθεί να έχει ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρά το γεγονός ότι δεν είναι εν ενεργεία υπουργός και από την περασμένη άνοιξη ούτε καν βουλευτής.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Ελληνική Αστυνομία ως νούμερο ένα στόχος και έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στο σπίτι του στην Κηφισιά έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό αλεξίσφαιρο κουβούκλιο της Αστυνομίας, με προβολείς, όμοιο με αυτά που υπάρχουν έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

Συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», ενώ διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προκειμένου να λάβει μέρος σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Die Welt», στο οποίο θα συμμετάσχει και η κυρία Μέρκελ.

«Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι «η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία».

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν αποκάλυψε πάντως ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.

Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατηγορία της πολιτικής σκευωρίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ με «όχημα» τη λίστα Λαγκάρντ ανοίγει η Ιπποκράτους καλώντας βουλευτές και στελέχη του κόμματος να περάσουν στην αντεπίθεση.

Επιχειρώντας να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες εσωκομματικές αναταράξεις αλλά πρωτίστως να ακυρώσει πολιτικά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλησε να βάλει στο «κάδρο» της αναζήτησης ποινικών ευθυνών δίπλα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει «ταχύτητα» και προαναγγέλλει σκληρή μάχη εντός και εκτός Βουλής με την Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να δώσουν από τώρα πειστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και όχι αναμένοντας τη συνεδρίαση στη Βουλή.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments