ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views207

Περισσότερα δάνεια θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς οι ευνοϊκές διατάξεις θα ισχύουν και για τα «πορτοκαλί» στεγαστικά δάνεια, δηλαδή για τα εν δυνάμει «κόκκινα».

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, στη ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα ενήμερα δάνεια, δηλαδή όλες οι δανειακές συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, έστω κι αν έχουν καθυστερήσει κάποιες δόσεις.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» ότι εάν κάποιος δανειολήπτης δεν έχει πληρώσει μία ή δύο δόσεις ή έχει καθυστερήσει μέχρι και 90 ημέρες και εφόσον πληροί και τα υπόλοιπα κριτήρια, τότε μπορεί να ζητήσει ρύθμιση από την τράπεζα και για 4 χρόνια να καταβάλλει δόση που θα αντιστοιχεί στο 30% του εισοδήματός του.

Πάγια τραπεζική τακτική είναι να μην καταγγέλλεται μία δανειακή σύμβαση τουλάχιστον ως το χρονικό όριο των 90 ημερών που μπορεί να καθυστερήσει η αποπληρωμή, ενώ σε οριστική καθυστέρηση μπαίνει ένα δάνειο όταν δεν έχουν καταβληθεί δόσεις για 180 ημέρες.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments