ΥΓΕΙΑ — 10 Μαρτίου 2013
  • Views6052

Ερευνήσαμε τις τέσσερεις εταιρίες που πήρανε μέρος στον διαγωνισμό και έχουν δικαίωμα να χρεώνουν έως 0,90€+ΦΠΑ = 1,107€ ανα κλήση και σας παρουσιάζουμε ένα συγκριτικό με όλες τις εταιρίες και τις επίσημες χρεώσεις που έχουν ανακοινώσει :

Με κόκκινο οι φθηνότερες τιμές

– ΟΤΕ Α.Ε. – E-Value Α.Ε., (14784)

Η χρέωση της υπηρεσίας είναι ΣΤΑΘΕΡΑ: 1,07€/κλήση (με ΦΠΑ) ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό (με ΦΠΑ)

– Newsphone Hellas Α.Ε., (14900)

Η χρέωση της υπηρεσίας είναι ΣΤΑΘΕΡΑ: 1,08€/κλήση (με ΦΠΑ) από ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό (με ΦΠΑ)

– Call Center Ελλάς (14884)

Η χρέωση της υπηρεσίας είναι ΣΤΑΘΕΡΑ: 0,99€/κλήση (με ΦΠΑ) από ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό (με ΦΠΑ)

– ΒΡΟ Α.Ε. – Vodafone Panafon ΑΕΤΕ (14554)

Η χρέωση της υπηρεσίας είναι ΣΤΑΘΕΡΑ και Vodafone: 0,98€/κλήση (με ΦΠΑ) από ΚΙΝΗΤΑ 1,86€/κλήση (με ΦΠΑ)

 

Μερικές παρατηρήσεις :

* Η χρέωση από ΣΤΑΘΕΡΑ τηλέφωνα είναι ανα κλήση , ενώ από ΚΙΝΗΤΟ είναι ανα λεπτό (εκτός του 14554 που χρεώνει από κινητά ανά κλήση)

* H φθηνότερη κλήση από σταθερό είναι  το 14554 με 0,98€/κλήση

* Από κινητό Cosmote / Wind ή Vodafone εαν η διαδικασία είναι μικρότερη από 2 λεπτά συμφέρει το 14554, (ειδικά από Vodafone είναι 1,107€/κλήση). Οι υπόλοιπες 3 εταιρίες χρεώνουν από κινητό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

* Ενώ ο διαγωνισμός όριζε ότι η μέγιστη χρέωση για την υπηρεσία ανά κλήση θα είναι 1,107€ με ΦΠΑ. Οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες ότι αυτό αφορά τα σταθερά τηλέφωνα ορίσανε την χρέωση ανα λεπτο για κλείσιμο ραντεβού από κινητό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραντεβού δεν μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς τον ΑΜΚΑ.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί που καλείς για να κλείσεις ραντεβού με τους γιατρούς των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και να λάβεις πληροφορίες για όλους τους ασφαλισμένους του ταμείου.
Καλώντας στα τηλέφωνα αυτά του ΕΟΠΥΥ μπορείς να:
1. μάθεις για τη διαθεσιμότητα και να κλείσεις ραντεβού με τους γιατρούς στις μονάδες υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ
2. τροποποιήσεις ανάλογα τα ραντεβού σου
3. μάθεις τις ώρες λειτουργίας, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις των μονάδων του ΕΟΠΥΥ
4. μάθεις τα ονόματα των γιατρών ανά ειδικότητα και τις ώρες και μέρες που δέχονται τους ασφαλισμένους
5. μάθεις πληροφορίες για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία

 

Θυμίζουμε ότι το 184 είχε χρέωση αστική δηλαδή 0,032€ / λεπτό . Εαν θεωρήσουμε ότι ένα ραντεβού έπαιρνε 2-3 λεπτά τότε η ακριβότερη κλήση στο παρελθόν δεν ξεπερνούσε τα 0,1€ / κλήση. Τώρα το κόστος έχει δεκαπλασιαστεί , ίσως και παραπάνω. Τα χρήματα μοιράζονται στην Τηλεόραση (διαφήμιση), στις εταιρίες (ΟΤΕ/Vodafone/NewsPhone/CallCenter Ελλάς) και στον ΕΟΠΥΥ…

 

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν !

Εμείς να κάνουμε μια τελευταία ερώτηση, το δημόσιο θεωρούμε ότι έχει πλεονάζον προσωπικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο για τα ραντεβού του; Δεν θεωρούμε ότι η χώρα μας έχει πολλούς δημόσιους υπαλλήλους ; Δεν μπορούμε να αποσπάσουμε προσωπικό και να χρησιμοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο που είχε στο παρελθόν για να κλείνονται ατελώς για τους ασφαλισμένους; Το δημόσιο διεθετε τις υποδομές και το προσωπικό, παρόλα αυτά ανάθεσε αλλού την δουλειά και αυτό είναι ανήθικο.

Εαν διαβάσετε στο τέλος του άρθρου υπάρχει συννημένα η απάντηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για αυτή την αλλαγή κατάργησης του 184. Παρόλα αυτά όμως η τεχνοκρατική ανάλυση ξεχνάει δυο βασικά χαρακτηριστικά:

– Το κόστος ανθρωποώρας σε έναν φορέα με πλεονάζον προσωπικό (δημόσιος τομέας) δυστυχώς δεν μπορεί να μετρηθεί. Μόνο καλύτερη εκμετάλλευση μπορεί κανείς να κάνει.

– Το κόστος των 75.000.000€ για την επόμενη πενταετία , μπορεί να το κερδίζιε ο οργανισμός, το εισπράτουν όμως οι εταιρίες από τους ασφαλισμένους οι οποίοι καλούντια να πληρώσουν επιπλέον για κάτι που έχουν πληρώσει στο παρελθόν με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

– Δεν θα ήταν δίκαιο να απολυθεί αντίστοιχο προσωπικό από τον δημόσιο τομέα που εξυπηρετούσε όλο αυτό το ανθρώπινο κόστος στον Οργανισμό και έτσι να μειωθεί το κόστος πραγματικά για τον οργανισμό; Γιατί δεν γίνονται απολύσεις; (με την λογική του ΕΟΠΥΥ πάντα χωρίς να υποστηρίζουμε ότι είναι σωστό)

Πηγή

Print Friendly

Share

About Author

ΕΛΕΝΗ

(0) Readers Comments