ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΓΓΑΙΟ ΥΓΕΙΑ — 04 Ιουλίου 2012
  • Views752

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=QrC4XnQwA7w[/tube]

Σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νομού να παραμένουν κυριολεκτικά χωρίς κάλυψη από ασθενοφόρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτή την στιγμή, αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου Παγγαίου, και ειδικότερα η παραλιακή ζώνη του Οφρυνίου (η οποία, αυτή την περίοδο, συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών).

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης (και όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα), τα βράδια από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης (το οποίο και είναι υπεύθυνο για την κάλυψη του δήμου Παγγαίου) αδυνατεί να στείλει ασθενοφόρο για κάποιο επείγον περιστατικό, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει σαν συνέπεια να “τρέχουν και να μην φτάνουν” τα στελέχη του ΕΚΑΒ στην Καβάλα, καθώς με τα 2 ασθενοφόρα που διαθέτουν θα πρέπει να καλύψουν ολόκληρο το χερσαίο κομμάτι του νομού Καβάλας. το αποτέλεσμα είναι ότι, σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθεί κάποιο ασθενοφόρο προς την περιοχή του δήμου Παγγαίου, ολόκληρος ο νομός Καβάλας θα καλύπτεται από ένα και μόνο ασθενοφόρο! Επιπλέον, λόγω της πολύ μεγάλης χρήσης των συγκεκριμένων οχημάτων (μιας και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις της μεταφοράς ασθενών προς την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρουπολη), οι βλάβες στα ασθενοφόρα είναι πολύ συχνές.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης, όπως δήλωσε, έχει ζητήσει επανειλημμένα να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με 4 επιπλέον άτομα, τα οποία θα απασχοληθούν στο Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης. Τα αιτήματά του, όμως, (τόσο προς τον πρώην υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη όσο και προς την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ) δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής ανταπόκριση. Ειδικά, μάλιστα, για την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ, ο κ. Τσιτσιλικάκης ανέφερε ότι ενώ η παραλία της Τούζλας έχει ενταχθεί σε ένα σύνολο περιοχών ανά την Ελλάδα που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας όσον αφορά την νοσοκομειακή κάλυψη (όπως νησιά) και έχει υπάρξει η δέσμευση για την πρόσληψη έκτακτου, εποχικού προσωπικού που θα καλύπτει την Τούζλα (όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι), δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments