ΚΟΣΜΟΣ — 01 Αυγούστου 2013
  • Views147

Τον Τούρκο βομβιστή κουρδικής καταγωγής Χασάν Μπιμπέρ και μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKΡ-C “ψάρεψαν” οι Αρχές στο φουσκωτό – γιάφκα που έπλεε ανοιχτά της Χίου, φορτωμένο με αντιαρματικούς όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς, που ήταν έτοιμοι προς χρήση.

Από χτες, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να λύσει το “παζλ”των κινήσεων των κουρδικής καταγωγής βομβιστών, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, η οποία μάλιστα επισημαίνει πως ήταν πολύ πιθανό να ετοιμάζουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και συνέλαβε τον κουρδικής καταγωγής Χασάν Μπιμπέρ, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ήταν αυτός ο οποίος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Άγκυρα τον περασμένο χρόνο.

Τόσο ο Μπιμπέρ, όσο και ο δεύτερος συλληφθείς, ο οποίος είναι επίσης κουρδικής καταγωγής, φέρονται να είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος).

Την ίδια στιγμή, οι συλλήψεις των άλλων δύο αλλοδαπών που έκανε η Αντιτρομοκρατική στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, προκαλούν ερωτηματικά όσον αφορά τις διασυνδέσεις και τις επαφές που έχουν ο Μπιμπέρ και ο συνεργός του στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό των επαφών που ενδεχομένως να είχαν οι τρεις Κούρδοι στην Ελλάδα, είναι οι εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα, τη Χίο και άλλες περιοχές, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του φουσκωτού – γιάφκας.

Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ, δείχνουν πως οι κουρδικής καταγωγής και οι Έλληνες πολίτες που ελέγχθηκαν, είχαν μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας, η οποία είχε φροντίσει να γίνει η σκιά τους εδώ και αρκετούς μήνες.

Από τις οκτώ συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα  στους τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν, καθώς η Αντιτρομοκρατική θεωρεί βέβαιο το γεγονός πως ο Μπιμπέρ και η ομάδα του ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Προσπάθεια καταβάλλεται για να διαπιστωθεί και εάν οι Έλληνες συλληφθέντες είχαν ιδεολογικά ή χρηματικά κίνητρα, καθώς και εάν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί τους οι οποίοι να έχουν διαφύγει την σύλληψη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει η υπόθεση, αλλά και της εμπλοκής και των έξι συλληφθέντων είναι ότι ο εισαγγελέας Εφετών Χίου, άσκησε σε όλους δίωξη για τρομοκρατικές πράξεις, ενώ τους απέδωσε και βαρύτατες κατηγορίες, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών.

Από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, φαίνεται ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του 21χρονου φοιτητή στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενημερώνει διαρκώς τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγχαρητήρια Πρωθυπουργού για τις συλλήψεις

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Δημ. Μπαντιά και τον συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των υπόπτων με τον βαρύ οπλισμό που επέβαιναν σε φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments