ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 12 Φεβρουαρίου 2013
  • Views172

Τα μαζεύει τώρα ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος και δηλώνει ότι απομονώθηκαν τα όσα είπε για τον κατώτατο μισθό.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μέργου 

«Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης. Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Με δηλώσεις τους τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Γιάννης Βρούτσης «αδειάζουν» τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. «Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

«Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» απάντησε με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν είναι μόνο χαμηλός αλλά θα κρατηθεί στα επίπεδα που είναι σήμερα μέχρι το τέλος του προγράμματος. Στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται μόνο η επανεκκίνηση της οικονομίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και αυτή αποτελεί την βασική μας προτεραιότητα» είπε εξερχόμενος από της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 

«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.»

Γ. Μέργος: Υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!!! 

Μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος είχε προαναγγήλει νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments