ΚΟΣΜΟΣ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views200

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θρηνεί από χθες το χαμό ενός ακόμη οδηγού. Το πρωτάθλημα Superbike που διεξαγόταν στη Ρωσία σημαδεύτηκε από το θανατηφόρο ατύχημα του Αντρέα Αντονέλι. Σύμφωνα όμως με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια σειρά από γεγονότα οδήγησαν στο θάνατο το νεαρό Ιταλό αναβάτη. Ας δούμε ποιά είναι αυτά.

Το πρώτο και κύριο ήταν οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με αρκετούς συναθλητές του Αντονέλι ο αγώνας δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει, καθώς η καταρρακτώδης βροχή είχε μειώσει στο ελάχιστο το πεδίο όρασης των αναβατών με αποτέλεσμα να είναι ήδη αυξημένο το ενδεχόμενο ατυχήματος. Οι διοργανωτές έκαναν το πρώτο λάθος και δεν σταμάτησαν τον αγώνα.

Το ίδιο όμως έπραξαν όταν υπήρξαν τα πρώτα παράπονα για το γλιστερό τερέν και άρχισαν να «φεύγουν» οι προπορευόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Νταβίντε Τζουλιάνο που κατείχε την pole position. Ούτε τότε έκριναν σωστό να αναβάλουν την κούρσα.

Το τρίτο γεγονός ήταν ότι ο Αντονέλι έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του. Δεν υπολόγισε σωστά, του έφυγε ο πίσω τροχός και έπεσε.

Από πίσω ακολουθούσε ο Λορέντσο Ζανέτι που λόγω της βροχής δεν είδε τον ομόσταβλό του (στην Kawasaki Go Eleven) και έπεσε πάνω του χτυπώντας τον στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν δεν τον έβρισκε στο κεφάλι θα ήταν ακόμη ζωντανός. Ο Ζανέτι δεν μπορούσε να δει λόγω της βροχής, ώστε να τον αποφύγει. Τέταρτο γεγονός.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλά «αν» στην υπόθεση. Αν δεν έβρεχε τόσο πολύ, αν δεν έχανε τον έλεγχο ο Αντονέλι, αν προλάβαινε να τον δει ο Ζανέτι, αν δεν τον χτυπούσε στο κεφάλι, αν είχαν ακυρώσει τον αγώνα εξαρχής οι διοργανωτές. Κανένα όμως από αυτά δεν συνέβη. Λες και δημιουργήθηκε από ένα μαγικό χέρι μια αλληλουχία ατυχιών, ώστε να χάσει τελικά τη ζωή του ο 25χρονος οδηγός…

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments