ΥΓΕΙΑ — 16 Ιανουαρίου 2013
  • Views183

Τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες θα καταβάλουν οι μετανάστες και οι τουρίστες για τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία και μαιευτήρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” το μέτρο αφορά όλους τους μη μόνιμους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και όλους όσους προέρχονται από τρίτες χώρες, όπως τους μετανάστες και προβλέπει ότι τα νοσήλεια για αυτές τις κατηγορίες νοσούντων θα είναι προσαυξημένα κατά 2,09 φορές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού Πάνου Παπανικολάου, μέλους στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «Η ανασφάλιστη Ελληνίδα για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό χρειάζεται 850 ευρώ. Η ξένη πρέπει να πληρώσει περίπου 1800 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ.Παπανικολάου και συμπληρώνει πως «αν δεν αλλάξει άμεσα ο νόμος θα προκαλέσει πραγματική βόμβα για τη δημόσια υγεία». Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι μετανάστες αναγκάζονται να καταφεύγουν σε «ιδιωτικές κλινικές αμφιβόλου υγειινής και συνθηκών με λίγα λεφτά».

Ενώ υπογραμμίζει πως «Πιστεύουν ότι θα αυξήσουν τους πόρους για την υγεία διπλασιάζοντας τα νοσήλεια σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Ετσι καλλιεργούν ρατσιστικό κλίμα, επιβάλλοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής».

 

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments