• Views140

Τα έσπασαν για το αντιρατσιστικό

Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καθώς και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν στις αρχικές τους θέσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων μέσα στην εβδομάδα με πιθανότατη ημέρα την Πέμπτη.  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα καλύτερης κυβερνητικής λειτουργίας και την κατάθεση νομοσχεδίων στην βουλή. «Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι να κατατεθεί κανονικά το νομοσχέδιο στην βουλή ή να το καταθέσουν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως πρόταση νόμου. Αλλά προτιμούμε την πρώτη, να είναι νομοσχέδιο της κυβέρνησης» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε την κατάθεση του νομοσχεδίου. «Είναι μια πράξη ουσιαστικά δημοκρατική. Πρέπει να κατατεθεί και στην βουλή και εκεί να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις ή βελτιώσεις». Ο Φ. Κουβέλης παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που δέχθηκε αρνήθηκε να απαντήσει αν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του για το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της βουλής. «Διαφωνώ και δεν ήταν καθόλου ορθό να δοθεί το πόρισμα δύο ώρες πριν από την σύσκεψη»  Ωστόσο , «Μέτωπο» για την ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου συγκροτούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά την πρώτη δημόσια διαφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το σχέδιο νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μετά από επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ποιους και πότε συμφέρει η νέα ρύθμιση των χρεών

Γρίφος φαντάζει για 2.000.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν απλήρωτα χρέη στο Δημόσιο το να καταλάβουν και να αποφασίσουν αν τους συμφέρει να πάνε στην Εφορία να ζητήσουν ρύθμιση οφειλών με έως και 100 δόσεις, αφού οι ρυθμίσεις μοιάζουν κομμένες και ραμμένες κυρίως για όσους δηλώσουν μηνιαίο εισόδημα 1.000-1.500 ευρώ τον μήνα το πολύ. Ακόμα όμως κι αν περάσουν από την… τρύπα της βελόνας -με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται- για να ζητήσουν τη ρύθμιση, παίρνουν το ρίσκο να μπλέξουν στα γρανάζια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αν φανούν ασυνεπείς σε όσα δηλώσουν, αν αφήσουν απλήρωτες οποτεδήποτε δύο δόσεις ή άλλα χρέη στο μέλλον, χάνουν τη ρύθμιση και πρέπει να πληρώσουν άμεσα ολόκληρο το χρέος ή θα τους γίνει κατάσχεση. Αλλά κι αν τηρούν τη ρύθμιση, η Εφορία μπορεί να βάλει χέρι στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δηλώσει… με χαρτί και καλαμάρι πως διαθέτουν στην Ελλάδα (καταθέσεις, ακίνητα κ.λπ.) ώστε να επισπεύσει την εξόφληση του χρέους. Ωστόσο ακόμα στις κατά τόπους εφορίες δεν έχει σταλεί σχετικό έγγραφο που να εξηγεί τις ρυθμίσεις από το υπουργείο Οικονομικών .

Διπλοτσεκάρουν τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων

Στην καταγραφή των τυπικών προσόντων και την αποτύπωση του εργασιακού προφίλ του προσωπικού στα υπουργεία και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και στους δήμους και περιφέρειες, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, η καταγραφή διεξάγεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού. Επισημαίνεται δε ότι «το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή του». Στο έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζεται ότι «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».

 

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments