ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views157

Η επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση δαπανών και προσωπικού βρίσκεται πλέον στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συνάντηση για το θέμα είχαν την Καθαρά Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τρίτης.

Στη σύσκεψη εκτός από το θέμα της Κύπρου οι τρεις αρχηγοί θα συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και θα επιδιώξουν να «κλείσουν» τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα, ώστε να αποδεσμευτεί σύντομα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και να μην παρουσιαστεί νέα εμπλοκή με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί πλέον την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο με στόχο τη μείωση δαπανών και προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μανιτάκη, εξετάστηκαν θέματα για τα οποία η τρόικα είχε εκφράσει δυσπιστία ως προς την υλοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες να διευκρινιστούν «θολά» σημεία της διαπραγμάτευσης και να εξειδικευθούν ζητήματα σχετικά με την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στα υπουργεία, μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα οργανογράμματα, αλλά και προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων στους φορείς κάτω από τη γενική κυβέρνηση.

Όπως έλεγαν από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υπάρχει πορεία αντιμετώπισης των ανοιχτών θεμάτων και διαδικασία σύγκλισης στα ζητήματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο».

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης απέφυγε, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης.

«Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο» είπε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ στο ερώτημα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε να δηλώσει: «Θα δείξει».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments