ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Μαΐου 2013
  • Views317

Οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία συνεπάγεται για χιλιάδες συνταξιούχους η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1).

Ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Εφοριακών Υπαλλήλων κ. Γιάννης Σκούρας τόνισε πως οι υπερήλικες συνταξιούχοι αφενός πρέπει να μεταβούν στις εφορίες για να προμηθευτούν κλειδάριθμο, αφετέρου θα πρέπει πλέον να απευθυνθούν σε φοροτεχνικούς και λογιστές για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος το κόστος για πολλούς συνταξιούχους είναι μεγάλο κάτι που θα έπρεπε η πολιτεία να σταθμίσει πριν αποφασίσει για την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Αν και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι ενήμερη για το θέμα που έχει προκύψει ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης από το αρχικό σχέδιο.

Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως σε κάθε σπίτι υπάρχει πια ένας υπολογιστής και ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω συγγενικών προσώπων να έχουν πρόσβαση στο TAXIS.

Σημειώνεται πως το μέσο κόστος συμπλήρωσης και ηλεκτρονικής υποβολή της φορολογικής δήλωσης από φοροτεχνικό γραφείο ανέρχεται στα 70 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και γραφεία που αναλαμβάνουν την υποβολή έναντι 18 και 20 ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments