ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 12 Απριλίου 2012
  • Views127

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=3HgYLH4_bYk[/tube]

Παρουσιάστηκε, χθες το απόγευμα, στα γραφεία της περιφέρειας ΑΜΘ η πρόταση των αρμόδιων μελετητών για την δημιουργία των ειδικών οικονομικών ζωνών. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, και αφορά την δημιουργία ΕΟΖ ανοιχτού και κλειστού τύπου αφήνει, προς το παρόν, ικανοποιημένους τους αρμόδιους φορείς.

Βρέθηκε, τελικα, ενοικιαστής για την έκταση του κάμπινγκ του δήμου Παγγαίου στην Τούζλα. Ωστόσο η διαδικασία αναζήτησης του ενοικιαστή προκάλεσε και προκαλεί αντιδράσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου, με τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη να ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση.

Με 15.000.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Τάσου Γιαννίτση. Το παραπάνω ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (από τους ΚΑΠ), αφορά αποκλειστικά και μόνο την κάλυψη οφειλών για τη μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 31/3/2012.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη επισκέφτηκαν την Τρίτη τον Δήμο Αρριανών, και συζήτησαν μαζί με τον Δήμαρχο Ιμπράμ Σερήφ και υπηρεσιακούς παράγοντες, την πορεία των έργων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο δήμαρχος κ. Σερήφ Ιμπραήμ εξήρε την σημασία της επίσκεψης αυτής, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση έργων πνοής για τους κατοίκους του Δήμου.

Εγκαινιάστηκε, προχτές, στην Ξάνθη το Κέντρου Υποστήριξης και Φροντίδας Φτωχών Οικογενειών με παιδιά. Ήδη, με σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Ξάνθης ζητά από τους επαγγελματίες ή ιδιώτες να στείλουν κλειστές προσφορές για είδη ένδυσης και υπόδησης για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών.

Σε συμβολική δίωρη κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκου Ραπτόπουλου, προχώρησαν οι γιατροί, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν την κατάληψη, ζητώντας να τους εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τις εφημερίες του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Τελικά λύση δε βρέθηκε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments