• Views130

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=SXrN54ZJB58[/tube]

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Η Εισαγγελέας με διάταξη της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Με το ζόρι το 33% ξεπερνά ο δικομματισμός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, το ΚΚΕ με 7,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΜΣΥΜ με 2,4%. Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Τις σχετικές εγκυκλίους για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, καθορίζοντας τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική με εξαίρεση τους πολίτες άνω των 70. Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον η σχετική αίτηση έγινε μέχρι 29 Φεβρουαρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 40 ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογo.

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία αναμένεται και να κορυφωθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί. Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα η τροχαία για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ κανονικά ισχύει και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου από τις 06.00 έως τις 16.00 στις εθνικές οδούς.

Σε περίπτωση που κάποιοι φάρμακο με μεγάλο κόστος δεν υπάρχει στα φαρμακεία των νοσοκομείων, τότε θα μπορούν να το δώσουν τα ιδιωτικά φαρμακεία. Το ίδιο θα συμβαίνει και στην περίπτωση που υπάρχει έλλειψη στα φαρμακεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ μετά τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη διάθεση σκευασμάτων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Το μέτρο θα ισχύσει πάντως μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μέχρι νεωτέρας.

Νέες αναφορές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Στην ομιλία της στο Brookings Institute, ενώ αναγνώρισε τις γενικότερες θυσίες του ελληνικού λαού. “Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση.

Στο αέρα βρίσκεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι επιχορηγήσεις των επενδυτικών σχεδίων που αυτό χρηματοδοτεί, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του έτους έχει εκταμιευθεί μόλις το 7% του συνολικού προγράμματος. Ο λόγος προφανής. Όταν δεν δαπανώνται τα χρήματα του ΠΔΕ συντηρείται χαμηλά το σύνολο των δαπανών και ο προϋπολογισμός εμφανίζεται εντός στόχων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments