ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views159

Αλλάζει ο τρόπος ελεγχόμενη στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με ανακοίνωση του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς τα παρκόμετρα να δίνουν τη θέση τους στα… κινητά και το Internet.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, καθώς και του εντεταλμένου Συμβούλου Κυκλοφορίας, Γιώργου Δημαρέλου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) που αφορούν την εγκατάσταση του νέου συστήματος.

Με βάση τη μελέτη τα παρκόμετρα θα ξηλωθούν και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ή το Διαδίκτυο για να ρυθμίζουν τις πληρωμές τους.

Κάθε οδηγός θα έχει έναν προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογούν και θα ανανεώνουν τον χρόνο στάθμευσης και θα πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

«Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όμοιο μ’ αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κόστος».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ.Καπόν το υπάρχον σύστημα, που ισχύει μόνο για το κέντρο της πόλης, δεν «προχωρούσε» καθώς είτε τα μισά παρκόμετρα δεν λειτουργούσαν, είτε επιτήδειοι είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα τα έσοδα του δήμου.

«Με το νέο σύστημα η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό. Γιατί αν κάποιος παρκάρει 15′ λεπτά να χρεωθεί όλη την ώρα; Το σύστημα θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τη μελέτη θα βελτιωθεί κατά 20% το κυκλοφοριακό. Θα σχεδιαστούν ειδικές θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρχουν και θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους χωρίς χρέωση», είπε ο κ.Καπόν.

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές δεν περιλαμβάνουν το βασικό οδικό δίκτυο του δήμου Θεσσαλονίκης. Η μελέτη θα τεθεί προς διαβούλευση στα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ακολούθως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να καταλήξει στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια με διεθνή διαγωνισμό να υπάρξει ανάδοχος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2014 και η ώρα θα χρεώνεται από 1,7 έως 2 ευρώ, ενώ θα συσταθεί Σώμα Ελεγκτών για τους παραβάτες.

Στόχος είναι βέβαια είναι να «εξαφανιστούν» τα διπλοπαρκαρίσματα, αλλά και να αξηθούν τα έσοδα του δήμου.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments