ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 11 Ιουνίου 2012
  • Views253

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας…

Έτσι και στο πρώτο RocKavala Festival που ξεκίνησε στην πόλη της Καβάλας και έλαβε δράση την Παρασκευή 8 και το Σαββάτο 9 Ιουνίου 2012 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μια προσπάθεια νέων παιδιών μακριά από συμφέροντα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας (επιτέλους και κάτι σωστό στα τόσα χρόνια απραγίας), μια προσπάθεια που θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε επαρχιακή και μη πόλη, όπου θα μπορούν να πάρουν βήμα τα νέα συγκροτήματα (διαφόρων μουσικών ειδών) και να παρουσιάσουν την όποια τέχνη τους στον κόσμο.

Σίγουρα η τεχνογνωσία στον ήχο ήταν κάτι που έλλειπε, σίγουρα θα ήταν καλύτερο να λάμβανε χώρα σε ένα πιο όμορφο μέρος στην πόλη, ίσως και δίπλα στην θάλασσα, και όχι στα καυτά τσιμέντα της κεντρικής πλατείας. Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να είχε γίνει μεγάλη προώθηση με αφίσες και flyer στους δρόμους πολλές μέρες πριν την έναρξη (σε αυτό ο δήμος πάντα τσιγκουνεύεται) και όχι απλά από ένα event στο facebook και την βοήθεια που έκανε το Rockap.gr προωθώντας στην σελίδα του και στα social το γεγονός, αλλά και κάποιες τοπικές εκπομπές.

Ας αφήσουμε τα αρνητικά γιατί όσο τα σκαλίζεις, όλο βρίσκεις και ας περάσουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης.

Δύο ημέρες, έξι συγκροτήματα

Η πρώτη η μέρα ήταν αφιερωμένη στο ελληνόφωνο ροκ που τόσο πολύ αγαπάμε.

Το φεστιβάλ άνοιξαν οι Botox, ένα νέο ροκ συγκρότημα από την πόλη της Καβάλας, το οποίο έδειξε ότι έχει όρεξη για δημιουργία, και δημιουργεί. Σίγουρα με πολλή δουλειά θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολούθησαν οι Φata Morgana, Ένα εξίσου νέο συγκρότημα με έδρα την Κατερίνη και την Καβάλα αντίστοιχα. Έδειξαν αρκετά δεμένοι και ανέβασαν την ένταση εκεί που έπρεπε.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=5nYxAN5EcCE[/tube]

Για το τέλος οι παλιοί Κερδοσκοπική Συμμορία από την Θάσο. Μια μπάντα που μετράει πάρα πολλά χρόνια σαν συγκρότημα, ίσως και πάνω από 20, οι οποίοι ήταν και οι αδικημένοι της βραδιάς καθώς ο περισσότερος κόσμος αποχώρησε για άγνωστους λόγους (δεν είχε παραπάνω από 100 άτομα η πρώτη ημέρα δυστυχώς), αλλά έχασε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσει αυτό το υπέροχο γκρουπ το οποίο μοιράζει μαθήματα καλού κλασικού ελληνικού ροκ, στα χνάρια των Socrates και του Σιδηρόπουλου θα έλεγα.

Δεύτερη ημέρα

Στην δεύτερη ημέρα η βραδιά ήταν κάργα ξένη ροκ. Μετά τους Social Scream από την Σπάρτη, ένα αρκετά καλό group, ακριβώς μετά ανέβηκε στην σκηνή η πολύ ελπιδοφόρα μπάντα εν ονόματι Wild Souls από την Καβάλα. Μπάντα αρκετά δεμένη με έντονο το 80’s hard rock στοιχείο, παίζοντας αρκετές διασκευές παλιών αγαπημένων κομματιών αλλά και δικά τους τραγούδια από το πρώτο τους demo. Σίγουρα θα γίνει από τα καλά χαρτιά της πόλης αν συνεχίσουν με το ίδιο πάθος.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν  οι Vagrant Company, μια νέα μπάντα με μέλη από την Ξάνθη και την Καβάλα. Μια μπάντα που δεν ήξερα όταν είχα πληροφορηθεί για το line up και γνώρισα όλως τυχαίος την πρώτη ημέρα όταν συνάντησα την front woman της μπάντας, την οποία γνωρίζω από την δράση της στα τοπικά συναυλιακά δρώμενα,  και με ενημέρωσε ότι παίζουν και αυτοί στο festival.

Οι Vagrant Company κατασκεύασαν μια πραγματική μηχανή αλητείας και έδωσαν τον ρυθμό των  80s & 90s Rock & Poser  που χρειαζόταν για να μετατρέψουν την βραδιά μας σε ηδονή. Δέσιμο, παικτική ικανότητα, φωνητικά, σκηνική παρουσία, Styling … τα είχαν όλα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί δεν βλέπεις όλο αυτό το πακέτο εύκολα σε μια τοπική και πόσο μάλλον επαρχιακή μπάντα. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι άξια συγχαρητηρίων και περιμένουμε πολλά από αυτούς, όπως και από κάθε μπάντα που εμφανίστηκε στο festival φυσικά.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=l3-QNSEhbRw[/tube]

Κείμενο & βίντεο: Νίκος Γραμμάτος για το Rockap.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments