ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 17 Ιουλίου 2013
  • Views200

Τέλος στο “σήριαλ” με τις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας

Με μια λιτή ανακοίνωση από τα κεντρικά της γραφεία στο Βανκούβερ, η El Dorado Gold δημοσιοποίησε ότι αναβάλλει την εξόρυξη σε Σκουριές και Πέραμα Έβρου, καθώς και στη Ρουμανία για το 2016 ή 2017 και καθυστερεί παράλληλα την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία «λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού».
Και ενώ οι Χαλκιδικιώτες υποδέχτηκαν τα νέα τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», τα τηλέφωνα της εταιρείας στην Αθήνα δεν απαντούσαν.
Οι τιμές του χρυσού έχουν πέσει παγκοσμίως κάτω από 1.300 δολάρια η ουγκιά, ενώ στις αρχές του έτους βρίσκονταν στα 1.674 δολάρια. Η El Dorado Gold, λοιπόν, μειώνει τις επενδύσεις της από 670 εκατομμύρια δολάρια σε 430.
Με το που δημοσιεύθηκε η είδηση στα διεθνή πρακτορεία αργά το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου, αγωνιστές του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού σε Χαλκιδική και Θράκη, χαρακτήρισαν την ημέρα αυτή, ως μέρα Ελπίδας!!!
Μετά από επικοινωνία του inpost.gr με κυβερνητικό στέλεχος, μας τόνισε πως «η κυβέρνηση “κουράστηκε” τόσο με την συμπεριφορά της εταιρίας, όσο και με τον “πόλεμο” που άνοιξε με τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας». Ο ίδιος υποστήριξε πως το project στις Σκουριές θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2016, ενώ σε ότι αφορά την Θράκη, «ο φάκελος έχει μπει στο συρτάρι».
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μεγάλη οπισθοχώρηση των χρυσοθήρων στην Ελλάδα, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίοι λίγο πριν την τελική τους αποχώρηση, τα ρίχνουν ευπρεπώς … στην πτώση της τιμής του χρυσού.

Ενδιαφέρον ιδιωτών για υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καβάλας

Η εταιρία Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε. εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.
Οι συζητήσεις με τον ΟΛΚ άρχισαν, οι εκπρόσωποι της εταιρίας αναμένονται στη Καβάλα την ερχόμενη εβδομάδα. Το αρχικό σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθεί θαλάσσια περιοχή- χαρακτηρισμένο υδατοδρόμιο- έξω ακριβώς από το λιμάνι.
Ο χαρακτηρισμός υφίσταται από το πρώτο αεροπορικό σόου. Έγινε τότε για τη διευκόλυνση της εκδήλωσης. «Δένει» και με το σχέδιο των πλωτών εξεδρών αφού κάθε υδατοδρόμιο χρησιμοποιεί απαραίτητα πλωτές εξέδρες.

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 22η έκθεση βιβλίου

Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου έφτασε!
Η 22η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, ανοίγει τις πύλες της στην Παραλία της πόλης, από 19 έως 28 Ιουλίου, καθημερινά από τις 20:00 έως 24:00.
10 μέρες ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου, κάτω από το φως του Φάρου, με πληθώρα παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, όπως κυνήγι χαμένου θησαυρού, αναγνώσεις παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια κατασκευών για παιδιά, εκπαίδευση στην Αστρονομία, κουκλοθέατρο, χορευτικές παραστάσεις και πολλές ακόμα δημιουργικές…δράσεις!
Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος τα βιβλιοπωλεία της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Δεν διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ

Μια μια δήλωση που διαταράσσει, το «βελούδινο» περιβάλλον μέσα στο οποίο κινήθηκε μέχρι σήμερα η υπόθεση της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης παρεμβαίνει στις πρόσφατες εξελίξεις.
Mιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που υπήρξε με τον ειδικό εκκαθαριστή της ΣΕΚΑΠ Ν. Μαράντο, υπήρξε υπαναχώρηση σε σχέση με τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Όπως γνωστοποίησε μιλώντας στους εκπροσώπους των δύο σωματείων, δεν ισχύει κάποια δέσμευση γιαυτό, παροτι η ΣΕΚΕ το είχε θέσει ως όρο που εξασφαλίστηκε, κατά την πώληση του μεριδίου τους.
Σύμφωνα με την ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ, «η Ξάνθη αναμένεται ότι θα έχει ανάπτυξη το επόμενο διάστημα με την έλευση Σαββαίδη στη ΣΕΚΑΠ, η απασχόληση ενδεχομένως να αυξηθεί, αλλά δεν διασφαλίζονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας :
«Μιλούν για ανάπτυξη στο Νομο αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα γίνει αυτό με τις απολύσεις που σχεδιάζονται. Θέλουμε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Αν υπήρξαν κάποια υψηλόμισθα στελέχη, αυτό δεν μας ενδιαφέρει, εμείς θέλουμε να συνεχίσουν να δουλεύουν αυτοί που εργάζονται στην παραγωγή» ανέφερε ο Κώστας Γαβριηλίδης.

Print Friendly

Οκτώβριος 23, 2016

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments