ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ — 30 Οκτωβρίου 2012
  • Views227

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση, από τις λιμενικές αρχές Θάσου, η αναζήτηση του 26χρονου ψαρά που είχε πέσει σστην θάλασσα, στην παραλία του Άη Γιάννη, και τα ίχνη του οποίου είχανε χαθεί έκτοτε. Τελικά, ο 26χρονος εντοπίστηκε σώος (αν και διψούσε) σε βραχώδη περιοχή πλησίον της παραλίας του Άη Γιάννη (είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την προσπάθεια διάσωσής του από άνδρες του λιμενικού και κατοίκους της περιοχής, ο 26χρονος ψαράς μπορούσε να περπατήσει κανονικά). Αμέσως διεκομίσθη στο κέντρο υγείας Πρίνου, όπου και εξετάζεται το ενδεχόμενο διακομιδής του ή όχι στην Καβάλα.

Σύμφωνα με νεότερες, έγκυρες πληροφορίες, ο 26χρονος πήγε για ψάρεμα στον Άι Γιάννη μαζί με την μητέρα του, ωστόσο παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα μόλις πλησίασε κοντά στα βράχια που υπάρχουν στην παραλία. Αμέσως η μητέρα του ειδοποίησε τηλεφωνικά το λιμενικό, όμως μετά από μια περίπου ώρα αφότου ο νεαρός είχε πέσει στην θάλασσα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ο θάλαμος επιχειρήσεων!

Και ενώ η ώρα περνούσε, πολλοί ήταν οι κάτοικοι της παρακείμενης Ποταμιάς που έσπευσαν στο σημείο που τα κύματα παρέσυραν τον 26χρονο. Χάρη στις δικές τους συνεχείς εκκλήσεις ενημερώθηκε, τελικά, ο θάλαμος επιχειρήσεων και ένα διασωστικό ελικόπτερο απογειώθηκε για να εντοπίσει τον 26χρονο ψαρά. μάταια όμως, καθώς παρά το γεγονός ότι ο ψαράς είδε το ελικόπτερο, οι χειριστές του δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον ναυαγό!

Τελικά ο 26χρονος κατάφερε και βγήκε έξω στην στεριά μόνος του σε μία περιοχή κοντά στον Άι Γιάννη, όπου και κάτοικοι της Ποταμιάς, που ακόμα αναζητούσαν μέσα στις γύρω περιοχές, τον άκουσαν και τον εντόπισαν. Μετά από όλα αυτά ο διασωθείς μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments