ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Φεβρουαρίου 2013
  • Views954

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα συστήματα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike κάνουν πλέον την εμφάνιση τους σε όλη την Ελλάδα.

 

Καρδίτσα, Κομοτηνή, Διδυμότειχο, Καβάλα, Δραπετσώνα, Γύθειο και Ναύπακτος μαζί με την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα αποτελούν πλέον ένα δίκτυο πόλεων που διαθέτει σύστημα αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων για την μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών. Όλες αυτές οι πόλεις επέλεξαν την εγκατάσταση του γνωστού αυτόματου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike Ελληνικής κατασκευής και τεχνολογίας,  που επιτρέπει την παραλαβή και επιστροφή ενός ποδηλάτου από οποιονδήποτε από τους σταθμούς ενοικίασης με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας ή πιστωτικής κάρτας ή σύντομου μηνύματος SMS από κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα EasyBike έχει ήδη εγκατασταθεί στην Λευκωσία της Κύπρου με περισσότερα από 330 ποδήλατα σε 27 σταθμούς και λειτουργεί με επιτυχία πάνω από 1 έτος.

 

Οι προσδοκίες για τις Ελληνικές πόλεις από το σύστημα είναι μεγάλες καθώς αναμένεται να αποσπάσει το ενδιαφέρον πλήθους κατοίκων και επισκεπτών και να αποτελέσει έναν υγιεινό και οικονομικό τρόπο μετακίνησης ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 

Οι εγκαταστάσεις του συστήματος στις Ελληνικές πόλεις έχουν ολοκληρωθεί ενώ ήδη πραγματοποιούνται δοκιμές λειτουργίας των σταθμών ενοικίασης προκειμένου σύντομα να δοθεί προς χρήση στο κοινό. Η σταδιακή έναρξη αναμένεται εντός των επομένων ημερών με ενδιαφέρον.

Δραπετσώνα

Δραπετσώνα

Καρδίτσα

Καρδίτσα

Καβάλα

Καβάλα

Κομοτηνή

Κομοτηνή

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(1) Reader Comment

  1. η καβαλα θα βαλει ποδηλατα..ελεος χωρις ποδηλατοδρομους??πως θα γινει αυτο ρε παιδια?? θα γινει χαμος ποδηλατα αυτοκινητα…ενα χαος!!