ΠΑΓΓΑΙΟ — 25 Ιουλίου 2012
  • Views135

Το ΤΕΕ ΑΜ διοργανώνει Κοινή Σύσκεψη Φορέων με θέμα το συντονισμό των ενεργειών για τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μουσθένης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00, στον κόμβο της Εγνατίας στη Μουσθένη, στο κατάστημα της Αρχιτέκτονος μηχανικού Αυγής Χρυσανθίδου.

Έχουν προσκληθεί, οι Βουλευτές και πρώην Βουλευτές Καβάλας, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας-Δράμας, οι Δήμαρχοι των Νομών Καβάλας και Δράμας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καβάλας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων Καβάλας, ο Πρόεδρος του ΟΛΚ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα διόδια Μουσθένης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο, που ζήτησε να ακυρωθεί το έργο κατασκευής και την παύση λειτουργίας όλων των σταθμών διοδίων. Η παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Τρέλλη και Χρήστου Ποτόλια έχει ως εξής:  «Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων.  Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.
Γη και ύδωρ προσφέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών, και για να συνεχιστούν «ομαλά» τα έργα που προβλέπουν οι ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» για την κατασκευή των 5 αυτοκινητοδρόμων, για τους οποίους ο λαός ήδη χρυσοπληρώνει και μέσα από τη φορολογία του και με πανάκριβα διόδια για τη χρήση τους. Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  Για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται. Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας και συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας. Παλεύουμε για  να καταργηθούν όλα τα διόδια».
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments