ΔΡΑΜΑ — 13 Ιουνίου 2012
  • Views152

Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 10:00 το πρωί, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν.Δ. Δράμας κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ κοινή σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ.

Η κοινή σύσκεψη κατέστη αναγκαία, ύστερα από την εγκύκλιο που εστάλη από τον υπηρεσιακό  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και από τους οποίους ζήτησε εντός τριάντα (30) ημερών να επανακαθορίσουν τις περιοχές για την χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, έτσι, ‘ώστε να εκδοθεί η υπό του Νόμου προβλεπόμενη κοινή Υπουργική απόφαση.

Μέλημα του κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ υπήρξε η κοινή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος που αφορά 4.000 περίπου εργαζόμενους του Νομού και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η παρουσία των Βουλευτών του Νομού, των Δημάρχων και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Κατά την συνάντηση από πλευράς του κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ζητήθηκε:

α. Να υπάρξει παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να μην λάβει θέση προ των εκλογών, όπως επίσης και η όποια μετέπειτα απάντηση να είναι προϊόν συλλογικής απόφασης των φορέων του Νομού. Επ’ αυτού υπήρξε άμεση επικοινωνία του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος συμφώνησε συνολικά,

β. να υπάρξει σχετική τεκμηριωμένη θέση από πλευράς των ενδιαφερομένων φορέων, έτσι, ώστε να γίνει αποδεκτή, πάντα βεβαίως υποστηριζόμενη συλλογικά σε κάθε επίπεδο (κοινοβουλευτικό, αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό), έτσι, ώστε να έχει την ενδεικνυόμενη δυναμική για θετική κατάληξη και

γ. να υπάρξει έγγραφη παρέμβαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη προς τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της εγκυκλίου, η οποία κινείται με πνεύμα εξαίρεσης του Νομού, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Προς δε υποχρεώνει όλους μας σε ετοιμότητα, αλλά και μας θέτει προ των ευθυνών μας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments