ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ — 10 Απριλίου 2012
  • Views246

Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών συγκάλεσε το μεσημέρι της Μ. Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι των δύο ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Θάσο, εκπρόσωποι των απεργών ναυτεργατών, εκπρόσωποι του συλλόγου επαγγελματιών Θεολόγου – Ποτού, Λιμεναρίων και Λιμένα, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης στην απεργία, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Θάσου, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιώργος Φραγκιόγλου.

Από την πλευρά του δημάρχου ζητήθηκε η εξεύρεση μιας μέσης λύσης ώστε τη Μ. Τετάρτη να πραγματοποιηθεί ένας ικανός αριθμός δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επιβατών και των επαγγελματιών του νησιού. Ζήτησε επίσης από τους ναυτεργάτες να συνεδριάσουν τις επόμενες ώρες προκειμένου να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι το αίτημα.

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε το ποιος φταίει για τους λόγους που ο κλάδος των ναυτεργατών βρίσκεται σήμερα σε απόγνωση και να μην τους στοχοποιούμε. Θεωρώ το δικαίωμα στην απεργία ιερό και θα πρέπει να το υπερασπιστούμε. Επιπλέον αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες των επαγγελματιών, αλλά τα αντικρουόμενα συμφέροντα δεν θα πρέπει να φέρουν σε ρήξη την κοινωνία του νησιού. Οι ναυτεργάτες στο παρελθόν επέδειξαν αίσθημα ευθύνης εκτονώνοντας την κατάσταση σε περιόδους απεργίας με έκτακτα δρομολόγια αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια που κάνουν όλο το χρόνο για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ, αλλά και όταν ταξιδεύουν με άσχημες καιρικές συνθήκες για να μην κλείνει το νησί ή να μην μένει από προμήθειες. Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς να στεκόμαστε συμπαραστάτες. Είμαστε εδώ για  να δούμε πρακτικά το ζήτημα και να βρούμε τις λύσεις που μπορούμε για την εκτόνωση της κατάστασης στο τραπέζι του διαλόγου κι όχι με ακραίες αντιπαραθέσεις στο λιμάνι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments