ΠΑΓΓΑΙΟ — 08 Μαρτίου 2013
  • Views259

Η εξεύρεση της πλέον ενδεδειγμένης λύσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή των τεναγών Φιλίππων, τέθηκε στο επίκεντρο της προγραμματισμένης σύσκεψης του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παγγαίου, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων.

  Ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μια κοινής απόφασης για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. «Πρέπει άμεσα να παρέμβουμε για να βοηθήσουμε τους αγρότες να σπείρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διότι αν χαθεί η καλλιεργητική περίοδος θα υποστούν μεγάλο έλλειμμα στο εισόδημά τους. Ευελπιστούμε άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βοηθήσουμε και οικονομικά αλλά και με μηχανήματα στην υλοποίηση του πρώτου σταδίου για το 2013 και παράλληλα θα κινήσουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να γίνει μια συνολική μελέτη για δοθεί οριστική λύση, διότι πάνω από 20 χιλιάδες οικογένειες ζουν από τα τενάγη Φιλίππων κι όλοι μας πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

  Ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, αναφέρθηκε στην ύπαρξη μεγάλων και μακροχρόνιων προβλημάτων στην περιοχή των τεναγών λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών:«Μαζευτήκαμε σήμερα,  για να καταθέσει ο καθένας τους προβληματισμούς του  και παράλληλα για εξεύρεση άμεσης λύσης. Ήδη έχω κινήσει κάποιες ενέργειες με τον αρμόδιο υπουργό και τον  γενικό γραμματέα για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων του Υπουργείου, δίοτι αποτελεί καθήκον μας να βοηθήσουμε τους αγρότες και τον τόπο μας».

    Ο  αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη καθαρισμού της κεντρικής τάφρου και όσων απορρέουν σε αυτήν, καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από μέρους του ΤΟΕΒ Βοϊράνης της περιοχής της Δράμας, ώστε τα νερά να παροχετεύονται και να μην φτάνουν στην περιοχή των τεναγών. Παράλληλα έκανε λόγο για την πρόταση που κατέθεσε για την δημιουργία, «Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων» των τεναγών, ώστε με «μία φωνή», συλλογικά, να γίνει η διαχείριση της εν λόγω περιοχής, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ανήκει σε δύο Περιφέρειες και σε τρεις νομούς». Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη συμβολή της τοποθέτησης τρικάναλων λιμνοδεξαμενών κυρίως για την διατήρηση των νερών, ενώ για το άμεσο πρόβλημα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το άμεσο πρόβλημα έχουμε συνεννοηθεί και με το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου για τον καθαρισμό των τάφρων θα ζητήσουμε την  χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για να απαλύνουμε το πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα μελέτη, ανέρχεται στο ποσό  των 200.000 Ευρώ».

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, αντιδήμαρχοι Δοξάτου και Προσοτσάνης, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος   Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Καβάλας, Θωμάς Καραβάς, εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ, του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, των ΤΟΕΒ Βοϊράνης, Φωτολίβους  – Καλού Αγρού, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments