ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 12 Ιουνίου 2013
  • Views152

Σε συνάντηση των τριών αρχηγών κάλεσαν τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μετά την διάρκειας 1,5 ώρας συνάντηση που είχαν στη Βουλή, καλώντας τον η όποια διαπραγμάτευση να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή.

«Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, αναδιαρθρώσεων, πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ την ώρα που εκκρεμούν άλλα ζητήματα.

» Επομένως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των αρχηγών των τριών κομμάτων για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει θολή εικόνα για την κυβέρνηση, έτσι ώστε ένα συνεχίσει την πορεία της και να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θέτουν πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει έως τώρα μια τεράστια προσπάθεια εφόσον υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας και θεσμικής ισοτιμίας. Μιλάω για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση.

» Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πολιτική κατάσταση. Ολοι θέλουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα άρα και στην ΕΡΤ, άμεσα ψηφισμένης από τη Βουλή, αλλά με την ΕΡΤ να λειτουργεί. Συνεπώς περιμένουμε την αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Ελπίζω τα μηνύματα να είναι αντιληπτά από όλους».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments