ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 18 Μαΐου 2013
  • Views306

Σύλληψη στην Καβάλα για τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 49 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα (καφενείο) συνέλαβαν την 49χρονη προσωρινά υπεύθυνη, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, δύο (2) παιγνιομηχανήματα, με το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας στον 53χρονο τη διενέργειά του. Κατασχέθηκαν δύο (2) παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 400 περίπου ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Σύλληψη 45χρονου στην Κομοτηνή

Συνελήφθη στην Κομοτηνή από αστυνομικούς, ένας 45χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή του 45χρονου, ογδόντα δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Απεργία πείνας 21 μεταναστών για τον κίνδυνο παράτασης της κράτησης στο κέντρο κράτησης Ροδόπης

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από την Τετάρτη 21 μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Ο αριθμός τους αρχικά ήταν 39 αλλά ήδη από τη δεύτερη μέρα μειώθηκε και ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Κέντρου Κράτησης κ. Χατζησταμάτης, στο XanthiPress.gr, πρόκειται απλώς για μια ήπια μορφή αντίδρασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικές μέρες τους ενημέρωσε ότι προκύπτει πιθανότητα παράτασης της κράτησής τους, καθώς υπάρχει ζήτημα ερμηνείας της διάταξης για την υποχρεωτική κράτηση 12 μηνών στους αιτούντες πολιτικό άσυλο. Η ερμηνεία έγκειται στο δίλημμα της έναρξης του αναγκαίου χρόνου από την ημέρα της σύλληψής τους ή από την ημέρα που καταθέτουν αίτηση ασύλου. Ο Διοικητής της Αστυνομικής Σχολής, επανέλαβε πάντως, αυτό που έχουν διαπιστώσει κατά καιρούς όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τους μετανάστες, ιδίως οι καθηγητές στο Σχολείο Ελληνικών και δημοσιογράφοι που έχουν επισκεφτεί τη Σχολή, ότι το κλίμα είναι αρκετά καλό και ότι οι σχέσεις των ανθρώπων και της διοίκησης του Κέντρου με τους κρατούμενες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Oύτως ή άλλως, παρά την ανησυχία τους οι αστυνομικοί συνομιλούν μαζί τους και υπάρχει επικοινωνία.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments