ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 09 Ιουνίου 2012
  • Views246

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 25χρονος δημοσιογράφος, υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι μαζί με άλλους δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, εισήλθαν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο. Επισημάνεται ότι το σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν αποτελεί Ζώνη Αμυντικής περιοχής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση μη νομίμων μεταναστών. Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μη νομίμους μετανάστες, τέσσερις (4) από τους οποίους ήταν υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις (3) υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας, Δύο (2) υπήκοοι Νιγηρίας και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και εν συνεχεία μόνοι τους, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments