ΚΟΣΜΟΣ — 22 Ιουνίου 2013
  • Views150

Ιδιαίτερα ευτυχής πρέπει να αισθάνθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας όταν είδε στο Λουξεμβούργου τους αντίστοιχους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να δείχνουν σχετική ικανοποίηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής τους ιθύνοντες του Εurogroup για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα επισημαίνοντάς τους συγχρόνως ότι αφενός αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, αφετέρου ότι υφίστανται πλέον συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε – αιτιολόγησε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα επιδείξει σαφώς μεγαλύτερη θέληση για την υλοποίησή τους χωρίς να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε το προηγούμενο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ εμφανίσθηκαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και από τη σύνεση με την οποία αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments