ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Μαΐου 2013
  • Views672

Το 2012 στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν 796 διαδηλώσεις με λιγότερα από 200 άτομα που έκλεισαν τους δρόμους

Χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση από την πλευρά της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αναμόρφωση του καθεστώτος που διέπει τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία, τονίζοντας πάντως ότι «κάθε διαμαρτυρία, κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο».

Αναφέρθηκε επίσης σε στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία, το 2012 στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν 796 διαδηλώσεις με λιγότερα από 200 άτομα που έκλεισαν τους δρόμους.

«Κάθε διαμαρτυρία κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο. Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει υποφέρει πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας είπε τέλος πως προηγήθηκε ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων, πως ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί και πως θα έχει «μια λογική κατάληξη, ώστε να πετύχουμε έναν στόχο να βοηθήσουμε επιτέλους την πρωτεύουσα του κράτους να ανακάμψει».

Η ΓΣΕΕ  από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται νομοθετικές πρωτοβουλίες και διατάγματα «που πλήττουν θεμελιώδη και θεσμικά δικαιώματα». «Θέλουμε να συνεννοούμαστε, αλλά χωρίς την πυγμή και την ποδηγέτηση από το κράτος και τις δυνάμεις της εκτελεστικής εξουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «οι ελεύθεροι δημοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν και ξέρουν να αυτοπεριορίζονται». Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλεται με διατάγματα», συμπληρώνοντας πως «ουδείς είναι τρελός να διαδηλώνει αν δεν έχει προβλήματα».

Πηγή: voria.gr

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments