ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 21 Απριλίου 2012
  • Views162

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=98BwQZPqxsU[/tube]

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι της χώρας την είδηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Ήδη το σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες που μετά τα λουκέτα στην αγορά δεν έχουν πόρους για να ζήσουν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το μηνιαίο επίδομα θα είναι 360 ευρώ, για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και ένα έτος, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης κάθε δικαιούχου.

Η λύση που εξετάζεται προβλέπει ότι θα πρέπει κατά τα τρία προηγούμενα έτη από την καταβολή του επιδόματος, το ατομικό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα 100.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πραγματικό χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 3 ετών και να έχουν καταβάλλει εισφορά προς τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας από ένα έως και τρία έτη, ανάλογα με την ημερομηνία κατά την οποία διέκοψαν ή θα διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments