ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views261

Το ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί εντός του Ιουλίου να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να δώσει ανάσα στον κρατικό προϋπολογισμό, αναπληρώνοντας με μπαράζ πωλήσεων ακινήτων και του ΟΣΕ τα χαμένα έσοδα από τη ΔΕΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τον Στέλιο Σταυρίδη έχει εκπονίσει ένα πλάνο για πρόσθετα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις της τάξης του 1 δισ. μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Sofokleousin.gr το πλάνο προβλέπει συμφωνία για πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι τα μέσα Αυγούστου από την οποία η κυβέρνηση θα αποκομμίσει περί τα 300 εκατ., ενώ παράλληλα θα πουληθεί και μέρος της ΓΑΙΑΟΣΕ για επιπλέον 150+200 εκατ. Εν συνεχεία θα βγουν στο σφυρί τα “καθαρά” ακίηνητα από τα οποία αναμένονται έσοδα της τάξης των 150 εκατ.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων η κυβέρνηση θα δημοπρατήσει με συμβάσεις παραχώρησης αθητικές εγκαταστάσεις και επαρχειακές υποδομές, μεταξύ των οποίων και αεροδρόμια.

Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη γνωστοποιήσει πως θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό η COSCO ενώ τους ελληνικούς σιδηροδρόμους διεκδικούν και οι ρωσικοί (RZD) μέσω κοινοπραξίας με ελληνικές και δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες.

sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments