ΥΓΕΙΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views138

«H φαρμακευτική δαπάνη για το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, είναι υπό έλεγχο, με μια ελεγχόμενη υπέρβαση ύψους 36 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις και την πορεία της δαπάνης του Μαΐου, η οποία διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τους μνημονιακούς στόχους, μέχρι τέλος του έτους, προβλέπεται, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα κλείσει εντός των 2,44 δισ. ευρώ, που είναι και ο μνημονιακός στόχος», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση στου Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Μετά από τη συνέπεια που επέδειξε ο κλάδος, τη συνεχή συνεργασία με την Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο και τα ορατά πλέον αποτελέσματα στον έλεγχο των δαπανών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επιτραπεί τις επόμενες εβδομάδες η εισαγωγή των νέων καινοτόμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Άλλωστε και η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις, είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ως εκ τούτου οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες αφορούν σε σοβαρές παθήσεις όπως ο μεταστατικός καρκίνος του προστάτη, η χρόνια μυελογενής λευχαιμία, το μεταστατικό μελάνωμα, η ηπατίτιδα C, η πνευμονική υπέρταση, η οζώδης σκλήρυνση, η κυστική ίνωση και άλλες σπάνιες ασθένειες. Υπενθυμίζεται δε, ότι εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει δοθεί καμία τιμή για καινοτόμα φάρμακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΦΕΕ.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments