ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 27 Αυγούστου 2012
  • Views321

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=l1ibO5X1JNg[/tube]

Νέα παράταση, την πέμπτη κατά σειρά, προσανατολίζεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στη ρύθμιση που ισχύει σήμερα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Η ισχύς της λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί νέα παράταση, πιθανότατα ως το τέλος του έτους.

Την απόφαση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτεμβρίου έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο Σύλλογος διεκδικεί:

-Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.

-Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία».

-Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

-Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.

Μπροστά στην δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε και στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον πυρετό των συσκέψεων με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ μπαίνει και πάλι από αύριο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εν αναμονή των κορυφαίων Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κατάλογος των προτεινόμενων μέτρων έχει συμπληρωθεί με διάφορες εναλλακτικές και τα τεχνικά κλιμάκια θα αξιολογήσουν ένα προς ένα τα μέτρα και το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα.

Την ανηφόρα για τα καλά έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive.gr, ήδη στο Νομό Λασιθίου, και συγκεκριμένα στη Σητεία, την Κυριακή υπήρχε πρατήριο που πωλούσε την βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα στα 2,016 ευρώ!
Υπενθυμίζεται ότι , σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, η αύξηση των τιμών το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Νέα σύσκεψη θα έχουν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κ. Βενιζέλος και Κουβέλης. Αντικείμενο της νέας συνάντησης θα είναι κατ’ αρχάς η ενημέρωση από την πλευρά του κ. Σαμαρά για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται το μεσημέρι ο 24χρονος Έλληνας που συνελήφθη έπ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά στην περιοχή Ράχη Καρδαμύλων.
Κατά την απολογία του, ομολόγησε πως έβαλε 14 πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις φωτιές που είχαν σημειωθεί το 2011, αλλά όχι και τον εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο πατέρας του δράστη είναι δασοπυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης και ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος και πικραμένος γιατί δεν προσελήφθη στο Πυροσβεστικό Σώμα! Εκείνο που προκαλούσε μεγάλη εντύπωση στους πυροσβέστες, που τον θεώρησαν ύποπτο, ήταν πως πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Με απεργία υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα αγιασμού στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments