ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 22 Αυγούστου 2012
  • Views240

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=fj8kJJPCpOg[/tube]

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Γιούνκερ στις 17.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης θα γίνουν επίσημες δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup θα μεταβεί αμέσως στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.

Σε ό,τι αφορά αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον επικεφαλής του κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν θα ικανοποιηθεί.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
“Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς”, λέει ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό νόμισμα η ανεργία θα έφτανε το 40%, περισσότερα χρόνια ύφεσης, κοινωνικής και θεσμικής αναταραχής.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και αργότερα μέσα στην εβδομάδα με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι ο περισσότερος χρόνος θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Σε δύο πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία. Ο πρώτος περιλαμβάνει έξοδο σε τρεις φάσεις, με αρχική τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους υπαλλήλους «αγγίζουν» την εφεδρεία και τελική τη συνταξιοδότησή τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», ο δεύτερος αφορά όσους λάβουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, η οποία επισπεύδεται. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 και θα πραγματοποιηθεί για όλους τους υπαλλήλους. Στο νέο καθεστώς θα ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί με το τέλος του σχολικού έτους

Δύο βασικούς πυλώνες περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία, η οποία θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη και του υφυπουργού Μ. Βολουδάκη.

Στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην εφεδρεία. Την υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και του αντιπροέδρου Κυριάκου Σουλιώτη.

«Υπάρχει δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Εξέφρασε επίσης, την πρόθεση του να δοθούν θετικά κίνητρα σε όσους γιατρούς συμβάλουν στον εξορθολογισμό των δαπανών.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, ζητά τη συγκρότηση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων και η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments