ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 21 Αυγούστου 2012
  • Views238

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=U3gN7T4ItOc[/tube]

Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Η φωτιά τη νύχτα πέρασε από τα Αρμόλια και έφτασε μέχρι το Πυργί καίγοντας αρκετά μαστιχόδεντρα, αλλά ευτυχώς σώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών. Η καταστροφή στα μαστιχόδεντρα αγγίζει ή και ξεπερνά το 30% της παραγωγής. Πλέον ο άνεμος έχει αλλάξει κατεύθυνση και κινείται βόρεια με κατεύθυνση την περιοχή που από όπου ξέσπασε αρχικά, δηλαδή τις Καρυές. Ωστόσο, η κατεύθυνση των ανέμων είναι τέτοια που ανοίγει νέα μέτωπα σε νέες κατευθύνσεις. Οι άνεμοι και σήμερα είναι εντάσεως 8 μποφόρ καθιστώντας και σήμερα εντελώς αδύνατη την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως πλέον από αέρος επιχειρούν μόνο ελικόπτερα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και δύο Chinook του Στρατού.
Η έκταση της καταστροφής ξεπερνά πλέον και τα 70.000 στρέμματα, ενώ στα μέτωπα επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές και 79 στρατιώτες.
Λίγες μέρες μετά την κακοποίηση της 15χρονης στην παραλία της Χρυσής Ακτής από έναν Πακιστανό και τη δολοφονία του άτυχου ταξιτζή έξω από την Alpha Bank στην καρδιά του νησιού, μια νέα είδηση έρχεται να αναστατώσει και πάλι, το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19-08-2012) οταν ένας παραθεριστής, τηλεφώνησε από την παραλία Πυργάκι στην αστυνομία και είπε πως μπροστά του υπήρχαν ανθρώπινα οστά! Άνδρες του λιμενικού και αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που τους περίμενε έλεγε αλήθεια.
Σύμφωνα με το naxos-news.gr, στον χώρο υπήρχαν 8 τεμάχια ανθρώπινων οστών διαφόρων μεγεθών, που δεν έχει εξακριβωθεί από ποια μέρη του σώματος προέρχονται, ούτε αν ανήκουν σε άνδρα ή γυναίκα.
Τα οστά περισυλλέχθηκαν και θα μεταφερθούν στην Αθήνα για ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθούν ο χρόνος θανάτου, το φύλο και η ηλικία του θύματος.
Από την ερχόμενη Πέμπτη ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο», με τους ανέμους στο Αιγαίο να εξασθενούν και να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου από την Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος για το αντίστοιχο πενθήμερο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Όπως προκύπτει από το αρχείο δεδομένων του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο φετινός Ιούνιος και Ιούλιο ήταν οι ζεστοί μήνες των τελευταίων 100 χρόνων.
Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Ιούλιο άγγιξε τους 36,9 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ήταν 4,6 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο της μέγιστης θερμοκρασίας που επικρατεί αυτό τον μήνα.
Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γνωρίζουν 110.000 υποψήφιοι αν θα περάσουν το κατώφλι κάποιου ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσής τους είναι η 28η Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβάρα και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.
Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.
Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments