ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 22 Αυγούστου 2012
  • Views169

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zmHc_dQqHW8[/tube]

Εν τη γενέσει της κατασβέσθη η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα Δευτέρας 20 Αυγούστου, στην περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Ιάμπολη και Πάτερμα στον Δήμο Κομοτηνής.

Έξι πυροσβεστικά οχήματα, με είκοσι πυροσβέστες υπό τις οδηγίες του περιφερειακού διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών αρχιπύραρχου Παναγιώτη Ντικούδη, τρεις υδροφόρες του Δήμου Κομοτηνής, δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από τη Χρυσούπολη, και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπό την εποπτεία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να ελέγξουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν.

Στο «κόκκινο» με προβλήματα, καθυστερήσεις και εμπόδια βρίσκονται ορισμένα από τα έργα στην Εγνατία Οδό, που αφορούν τους κάθετους άξονες στη Θράκη. Συγκεκριμένα:

Iδιαίτερα σύνθετη είναι η κατάσταση στον δεύτερο βασικότερο άξονα σύνδεσης με τη Βουλγαρία, τον άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο (συνολικού μήκους 124 χιλιομέτρων). Τα τελευταία 72 χιλιόμετρα του άξονα (από το Διδυμότειχο έως τα σύνορα), καθώς και η παράκαμψη Σουφλίου (5 χιλιόμετρα) έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Στο υπόλοιπο όμως τα προβλήματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το τμήμα Μάνδρας – Ψαθάδων (Διδυμότειχο), μήκους 14 χιλιομέτρων, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2004 με σκοπό να παραδοθεί το 2007.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς περιελάμβανε και τη μετακίνηση των γραμμών του ΟΣΕ», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Γιώργος Τσιτουρίδης.

«Επίσης τα έργα διεκόπησαν πολλές φορές, εξαιτίας πλημμυρών. Σε κάποια φάση ο εργολάβος, η εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ, εγκατέλειψε τα έργα και τελικά υποκαταστάθηκε με την ΑΕΓΕΚ, με νέα συμβατική προθεσμία την άνοιξη του 2013.

Όμως τα έργα κινούνται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς»
Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Εγνατία οδό, όπου ένας μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια από αγνώστους την ώρα που έκανε ωτοστόπ για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο άτυχος άνδρας είχε προηγουμένως μεταφερθεί … κατά λάθος, στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Κάποια στιγμή βρέθηκε να κείτεται στο έδαφος στο ύψος της Ξάνθης στην μέση του δρόμου, και διερχόμενοι σταμάτησαν και τον βοήθησαν. Τελικά με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά την παραμονή του εκεί διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι και θα νοσηλευτεί επί τρεις ημέρες στην Ορθοπεδική κλινική. Στους ιατρούς είπε πως την ώρα που περπατούσε στον δρόμο άγνωστοι τον πλησίασαν τον ξυλοκόπησαν και τον παράτησαν εκεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τραυματία, οι αστυνομικοί στην Κομοτηνή τον άφησαν ελεύθερο όταν διαπίστωσαν ότι διαθέτει νόμιμα έγγραφα, αλλά δεν είχε χρήματα για να πάρει το λεωφορείο. Τότε ξεκίνησε με τα πόδια για την Αθήνα όπου εργάζεται, κάνοντας ωτοστόπ με την ελπίδα πως κάποιος θα τον έπαιρνε μαζί του.

Τελικά επειδή ο ίδιος με σπασμένο πόδι αδυνατούσε να γυρίσει στην Αθήνα και ειδικότερα χωρίς χρήματα, το νοσηλευτικό προσωπικό συγκέντρωσε το απαραίτητο ποσό για να αγοράσει το εισιτήριό του.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στις δύο σκηνές των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
Το αμιγώς μουσικό πρόγραμμα κοστολογείται στα 44.871 ευρώ και πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Στέγης. Τα στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού και ο Πρόεδρος εξήγησαν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την έγκριση του ελέγχου νομιμότητας της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που δημιουργεί δυσχέρειες στην πληρωμή των καλλιτεχνών καθώς επίσης και στο πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού – παρότι τα χρήματα υπάρχουν στον κωδικό- δεν έχουν αποπληρωθεί λόγω έλλειψης ρευστότητας στο Ταμείο του Δήμου.
Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος Μανώλης Φανουράκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των συρρικνωμένων οικονομικών δεδομένων, το πρόγραμμα είναι το καλύτερο δυνατό. Ξεχωρίζει φυσικά η συναυλία της Ελένης Βιτάλη (οι εμφανίσεις της οποίας δεν είναι συχνές) με 12μελές σχήμα καθώς και αυτή του Μανώλη Μητσιά μαζί με το Βόρειο Ήχο που ανοίγουν τις εκδηλώσεις στις 2 Σεπτεμβρίου.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments