ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 04 Ιουλίου 2012
  • Views250

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=orlbaD57YoU[/tube]

Ολοκλήρωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαδικασίες για την κατανομή των βουλευτών στους τομείς κυβερνητικού ελέγχου. Οπως είχε γίνει σαφές από τις πληροφορίες της Κουμουνδούρου, αυτό που ανακοινώθηκε δεν ήταν ακριβώς μια «σκιώδης κυβέρνηση», καθώς η παρακολούθηση κάθε υπουργείου έχει ανατεθεί σε επιτροπές βουλευτών και όχι απευθείας σε ένα βουλευτή. Ωστόσο, αναμένεται οι επικεφαλής των επιτροπών να λειτουργήσουν ως σκιώδεις υπουργοί. η σύνθεση της «σκιώδους κυβέρνησης» θεωρείται ενδεικτική των διαθέσεων ως προς την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (δεδομένων και των αρρυθμιών που εμφανίζει η λειτουργία της κυβέρνησης, μιας και πολλά στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν αποχωρήσει κατακρίνοντας την κυβερνητική συμμαχία) αλλά και για τις εσωτερικές ισορροπίες που θα επιχειρηθεί να διατηρηθούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της είναι προσεκτικά συγκροτημένη, ώστε να τηρούνται ισορροπίες ανάμεσα στις διαφορετικές τάσεις, αλλά με τελικό πολιτικό στίγμα κατά τι… δεξιότερο από εκείνο που εξέπεμπε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, κάτι που προκαλεί Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως υπεύθυνοι των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής:

Επί των θεμάτων Οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επί των θεμάτων Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, επί των θεμάτων Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης, επί των θεμάτων Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, επί των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η Ρένα Δούρου, επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, επί των θεμάτων Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επί των θεμάτων Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, επί των θεμάτων Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου, για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου, επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη και για θέματα Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και για εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου.

Η επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Επιπλέον, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments