ΘΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 20 Μαΐου 2013
  • Views205

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκέφτηκε το νησί της Θάσου και διαπίστωσε τις τραγικές συνθήκες  που επικρατούν σε σχέση με την πυροπροστασία ενόψει της θερινής περιόδου.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε από 1 Μαΐου και μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί  ούτε έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσουν οι αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες.

Η διαπίστωσή μας ότι η Θάσος κινδυνεύει να καεί για άλλη μια φορά στηρίζεται στα παρακάτω:

Το σύνολο των οχημάτων που διαθέτει η πυροσβεστική ( 5 στον αριθμό) είναι όλα σε πολύ κακή κατάσταση λόγω παλαιότητας και βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στον Λιμένα.

Δεν υπάρχει δεύτερος σταθμός στο νότιο τμήμα του νησιού με αποτέλεσμα να παραμένει αφύλακτο μεγάλο μέρος του, το οποίο είναι και αυτό που το καλοκαίρι έλκει το μεγαλύτερο ποσοστό της τουριστικής κίνησης.

Δεν έχει γίνει καθαρισμός στις αντιπυρικές ζώνες  (κομμοί) αλλά και καθαρισμός των δασών με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία.

Οι 19 εποχικοί δασοπυροσβέστες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα.

Η έλλειψη προσωπικού είναι τόσο μεγάλη που οι πυροσβέστες που υπηρετούν δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των περιπολιών με αποτέλεσμα για κάποιες ώρες το νησί να είναι αφύλακτο.

Από όλα λοιπόν τα παραπάνω προκύπτει ότι για ακόμη μία χρονιά το νησί της Θάσου παραμένει ακάλυπτο από πλευράς πυροπροστασίας την οποία η τρικομματική κυβέρνηση έχει εναποθέσει στα χέρια του Κυρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την περιβαλλοντική προστασία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού η οποία σε μεγάλο μέρος της στηρίζεται  στον τουρισμό.

Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο να ζήσουμε πάλι σκηνές καταστροφής στη Θάσο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments