ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views130

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ν. Καβάλας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκεται κοντά στους ναυτεργάτες του νομού μας με τη φυσική παρουσία μελών της δίπλα στους αγώνες τους αλλά και εκφράζοντας τη συνεχή και αμέριστη ηθική στήριξη στους αγώνες τους, σε όποια μορφή αποφασίσουν οι ναυτεργάτες να τους κλιμακώσουν. Επιπλέον, καλούμε τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και γενικά όλους τους μη προνομιούχους και τις παραγωγικές κοινωνικές ομάδες του νησιού μας να σταθούν έμπρακτα και ενεργά στο πλευρό τους. Είναι σημαντικό στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία, όλοι οι άνθρωποι της εργασίας, του μόχθου, της παραγωγής να επιδείξουν ταξική αλληλεγγύη, παραμερίζοντας τυχόν προσωπικά μικροσυμφέροντα και δυσχέρειες που μπορεί να προκληθούν στην πορεία των απεργιακών αγώνων. Ο αγώνας των ναυτεργατών μας αφορά όλους και αποτελεί σημαντικό βήμα αντίστασης στην επιβολή των απάνθρωπων, αντεργατικών μέτρων που απορρέουν από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

                 Συντασσόμαστε πλήρως με τα ναυτεργατικά αιτήματα που αφορούν

1)    Την άμεση απόσυρση και ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας

2)    Την επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο πριν τα μνημόνια καθεστώς

3)    Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και για όλες τις κατηγορίες των ναυτικών

4)    Τη συνέχιση της υποχρεωτικής δεκάμηνης δρομολόγησης των επιβατηγών πλοίων

5)    Τη διατήρηση των οργανικών συνθέσεων για την στελέχωση των πλοίων

6)    Την αντιμετώπιση της οξυμένης ανεργίας των ναυτεργατών που προσεγγίζει το 50%

               Ο αγώνας των ναυτεργατών αφορά ιδιαίτερα τους νησιώτες, για τους οποίους ο περιορισμός του χρόνου υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων, θα οδηγήσει στη μείωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών κατά τους χειμερινούς μήνες, με παράλληλη αύξηση του κόστους μεταφορών και ναύλων. Επιπλέον, θα ενταθεί η απομόνωση των νησιωτικών πληθυσμών για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους έτους με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

              Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας, οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση και τους τελευταίους ναυτικούς που απέμειναν να εργάζονται μετά από μια σειρά αντεργατικών μέτρων που εφαρμόστηκαν έως τώρα, με βασικότερο την άρση του καμποτάζ. Οδηγεί στο ολοκληρωτικό γκρέμισμα του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και κυρίως στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους με ατομικές συμβάσεις ελαστικής  και κακοπληρωμένης εργασίας μεταξύ των εφοπλιστών και των κατωτέρων ιδιαίτερα πληρωμάτων.

             Η καταστροφική τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση στηρίζεται στο λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», προσπαθώντας να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης όταν αυτή διεκδικεί μαχητικά τα κοινωνικά και εργασιακά της δικαιώματα με διάφορους τρόπους, όπως απεργώντας, διαδηλώνοντας καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε γιατί αύριο θα έρθει και η σειρά για όσους δεν έχει έρθει ήδη. Η πρακτική αυτή δεν θα περάσει! Η Αριστερά, με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης  και πλάι σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο και εργαζόμενο. Στόχος μας η ολική ανατροπή και ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές, η σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων της και μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments