• Views189

Την ανησυχία του για τα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα στη διέλευση των φορτηγών διαμέσου της συνοριακής διόδου Ζλάτογκραντ – Θέρμες Ξάνθης εξέφρασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία του Ράικοφ, τέσσερις μέρες μετά το μπλόκο που έστησαν την περασμένη Δευτέρα, για λίγες ώρες, Βούλγαροι έμποροι και μεταφορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον περιορισμό που επιβλήθηκε στη διέλευση οχημάτων μέσω της διόδου στο Ζλάτογκραντ (οχήματα το βάρος των οποίων δεν θα υπερβαίνει τους δύο τόνους).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο κ. Ράικοφ εξέφρασε την ανησυχία του «για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, ύστερα από την ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία του συνοριακού σταθμού ελέγχου μετά τα εγκαίνια του, πριν από τρία χρόνια» όπως τονίζεται.

«Ελπίζω ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για τη διευκόλυνση της ομαλής κυκλοφορίας όπως και για την αύξηση του (επιτρεπτού ορίου) βάρους των μεταφορικών μέσων, ιδιαίτερα δε τις παραμονές των εορτών του Πάσχα, οπότε και αναμένεται αύξηση της τουριστικής ροής» φέρεται να είπε ο κ. Ράικοφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς «ανέλαβε τη δέσμευση να μελετήσει το πρόβλημα ώστε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν».

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής της οδικής υποδομής της μελλοντικής διόδου Κίρτζαλι – Κομοτηνή.

 «Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι ο δρόμος από τη συνοριακή δίοδο μέχρι την Κομοτηνή θα είναι έτοιμος εντός των ερχόμενων τριών μηνών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκαν Κοντός-Καραλίδης και φορείς

Συγκρατημένη αισιοδοξία για απεμπλοκή του αρδευτικού της πεδιάδας εκφράζουν οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε με την εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρωτοβουλία του βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού.
Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα, και στόχος της συνάντησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητείται τον Ιούνιο το επίμαχο ζήτημα μετά από προσφυγή οικολογικών οργανώσεων, θα κριθεί η τύχη του συγκεκριμένου έργου.

Όπως ανέφερε, επιστρέφοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν οι φορείς κατέθεσαν νέα στοιχεία που αφορούν στο έργο και τις σχετικές αδειοδοτήσεις του ενώ αναφέρουν ότι ισχυροποίησαν τη θέση τους ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό έργο.

Στην συνάντηση εκτός από τον Αλέξανδρο Κοντό και τον Φώτη Καραλίδη συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Στυλιανίδης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να συρρικνώσουμε το κράτος»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε σταδιακή συρρίκνωση του κράτους», ανέφερε από την Κομοτηνή ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στο περιθώριο των εγκαινίων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών όπου παραβρέθηκε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως «γίνεται μία προσπάθεια νοικοκυρέματος, η οποία προχωρά βήμα βήμα και σε συνεννόηση με τους δανειστές».

Αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης επεσήμανε πως «επιδίωξη μας είναι να εξυγιάνουμε την οικονομία, να επισπεύσουμε την έξοδο μας από την κρίση και να παράξουμε αποτελέσματα, που θα δώσουν ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους».

 

Συμβουλευτικό κέντρο για τις γυναίκες που υφίστανται βία στην Κομοτηνή

Ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις θα παρέχει το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Κομοτηνής που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται από τη Γενική γραμματεία ισότητας των φύλων και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τους 19 ξενώνες φιλοξενίας και τα 27 συμβουλευτικά κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γωγώ Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης και αρκετός κόσμος.

Προτεραιότητα και βασική επιδίωξη του υπουργείου να ενισχύσει παρόμοιες δράσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους.

 

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τόνισε πως «με την εναρκτήρια τελετή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κομοτηνής, οι γυναίκες αποκτούν έναν ακόμα συνοδοιπόρο και αρωγό ζωής που με ευαισθησία και διακριτικότητα θα τους απλώσει το χέρι παρέχοντάς τους υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική κάλυψη».

 

Ημερίδα στην Κομοτηνή για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ενημερωτική συνάντηση για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Κομοτηνή.

Στόχος της συνάντησης, η ενημέρωση των ανταποκριτών του ΟΓΑ στα νέα δεδομένα που αλλάζουν το τελευταίο διάστημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η καταγραφή εκ μέρους κλιμακίου του Οργανισμού των προβλημάτων που υπάρχουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΟΓΑ, Δημήτρης Κοντός και Μιχάλης Τζελέπης αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Σταύρος Χατζηευαγγέλου και εκατοντάδες ανταποκριτές του Οργανισμού.

Ο Διοικητής κ. Κοντός, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους νέους τρόπους ασφάλισης των εργατών γης, για τα φαινόμενα ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και για το θέμα που προέκυψε με τις συντάξεις των υπερήλικων ομογενών.

 

Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας, χαρακτήρισε τον ΟΓΑ έναν σημαντικό ασφαλιστικό φορέα την περίοδο της κρίσης, καθώς «υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιστροφής των νέων ανθρώπων στα χωριά και ενασχόληση τους με τα χωράφια». Παράλληλα σχολίασε πως ο ΟΓΑ χρειάζεται ενίσχυση, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλο όγκο δουλειάς.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments