ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΥΓΕΙΑ — 24 Αυγούστου 2012
  • Views493

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=eAW3ltTjwWM[/tube]

Δεν κάνουν πίσω οι νοσοκομειακοί γιατροί της Καβάλας, καθώς κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης αποφασίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας και η ενδυνάμωσή της, τόσο με μεγαλύτερη συμμετοχή από πλευράς των συναδέλφων ιατρών όσο και με δυναμικές κινητοποιήσεις και ενημέρωση του κοινού για τα σοβαρότατα και ουσιώδη προβλήματα του Ε.Σ.Υ.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί της ΕΓΕΣΥΚ, υπάρχουν δεσμεύσεις για πληρωμή των εφημεριών των μηνών Απριλίου και Μαΐου στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, συνεχίζουν όμως να οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών (25% των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, όπως και το 100% του Μαρτίου, Ιουνίου και επειτα ) για τις οποίες δεν υπάρχει καμία εξέλιξη παρόλες τις δεσμεύσεις του ιδίου του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου για την αποπληρωμή των εφημεριών του Πρώτου Εξαμήνου του 2012. Για τον λόγο αυτό, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, καθίσταται επιβεβλημένη η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Με βάση και αυτά τα δεδομένα είναι, πλέον, βέβαιο ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρία των ασθενών. Ίσως, όμως, να είναι και ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουν και αυτοί όσα δικαιούνται (γιατί, στην τελική, και οι γιατροί είναι άνθρωποι και δικαιούνται να λάβουν τα δεδουλευμένα τους)…

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=DU3ubrLwL2Y[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments