ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 27 Ιανουαρίου 2013
  • Views244

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=IPoskUMxTgA[/tube]

Κλειστή έμεινε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, η Εγνατία Οδός στο τμήμα Ξάνθης-Κομοτηνής. Η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας από το τμήμα κόμβου Βαφέικα έως τον κόμβο Ιάσμου καθώς το χιόνι που είχε σκεπάσει μεγάλο μέρος του δρόμου σε συνδυασμό με τον αέρα που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνη τη διέλευση. Η κυκλοφορία διεξάγόταν μέσω της Εθνικής Οδού Ξάνθης -Κομοτηνής μέσω Λάγους. Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα και το πρωί η Εγνατία Οδός δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Επικίνδυνη παρουσιαζόταν και η Παλιά Εθνική Οδός μέσω Ιάσμου καθώς στα Κιμμέρια και το Σούνιο υπήρχαν προβλήματα. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης αλατιέρες της Περιφέρειας έχουν κάνει ρίψεις στα συγκεκριμένα τμήμα και επιχειρούσαν διαρκώς μέχρι το βράδυ στο Τμήμα Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων. Επίσης επικίνδυνα σημεία εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας σε δύο τμήματα. Ένα στην περιοχή του Λυκοδρομίου, ανάμεσα στις δύο εισόδους του οικισμού και ένα λίγα χιλιόμετρα πριν την Σταυρούπολη.

Την ίδια ώρα, ενέργειες για την αποζημίωση των κατοίκων του Δήμου Τοπείρου που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο, ξεκινούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τις ζημιές που υπέστησαν ποιμνιοστάσια και κατοικίες από τον ανεμοστρόβιλο της Πέμπτης, επιθεώρησαν το πρωί του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης καθώς και ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου.
Οι τρεις τους, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, βρέθηκαν σε Δέκαρχο και Νέα Αμισό, όπου ήδη ο Δήμος έχει κάνει καταγραφή των ζημιών και πλέον οι ενέργειες τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας θα επικεντρωθούν στην αποζημίωση των πληγέντων.

Ούτε και στον νομό Έβρου, όμως, η κατάσταση είναι καλύτερη. Προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί ο παγετός στο Ορμένιο Έβρου, στον κόμβο Μάνδρας, στο νότιο Διδυμοτείχου, όπου έχουν ακινητοποιηθεί φορτηγά οχήματα. Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο Αλεξανδρουπόλεως-στους κόμβους Κυριακής, Μεγάλους Δερίου, στον ορεινό όγκο τους Σουφλίου, όπως και στους οικισμούς Φερών.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση ετοιμότητας, για το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες από τη ρήξη αναχώματος, οι Ελληνικές Αρχές στον Εβρο, καθώς στα όρια συναγερμού βρίσκεται από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού Άρδα, λόγω υπερχείλισης των φραγμάτων της γειτονικής Βουλγαρίας.

Print Friendly

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Οκτώβριος 28, 2016
Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Οκτώβριος 27, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments