ΔΡΑΜΑ — 09 Οκτωβρίου 2012
  • Views340

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=oucz-l9Y1bQ[/tube]

Σε νομικό σύμβουλο του Δήμου θα ανατεθεί η διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά της λειτουργίας Κέντρου Μεταναστών στο Παρανέστι, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση των κατοίκων της περιοχής.

Ακόμη δημιουργήθηκε 11μελής συντονιστική επιτροπή εκπροσώπων των φορέων και των πολιτών του Παρανεστίου που θα οργανώσει τις επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας, μεταξύ των οποίων, την αποστολή αιτήματος σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού και το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα.

Παράλληλα η επιτροπή θα προσκαλέσει τα ΜΜΕ για να διαπιστωθούν και να προβληθούν οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών, ενώ θα διοργανώσει και πανδραμινή ειρηνική διαμαρτυρία την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, με πορεία από την πλατεία της Δράμας προς το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας.

Την ίδια ώρα, 3 μετανάστες από το «στρατόπεδο Πανταζόπουλου» στο Παρανέστι Δράμας, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες ως Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, φέρεται να έχουν δραπετεύσει από το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου.

Αν και ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιώσει η Αστυνομία της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες της Piazza del Popolo, οι δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί στην περιοχής της Αδριανής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία από το πρωί έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιφέρεια της Δράμας, για την σύλληψη και του τρίτου μετανάστη που δραπέτευσε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments