ΕΒΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Φεβρουαρίου 2013
  • Views200

Λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι εγγυάται πως θα ξεμπλοκάρει ο ίδιος την εξόρυξη στη Θράκη, οι αντιδράσεις ήδη ξεκίνησαν.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μιλώντας στο Κανάλι 6, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού αποδεικνύει το σκληρό και αδίκαστο πρόσωπο της κυβέρνησης που μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο.

Τα ξένα συμφέροντα που λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας έχουν ως συμπαραστάτη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η δήλωση αυτή αποδεικνύει ότι αδιαφορεί πλήρως για την άποψη της τοπικής κοινωνίας και τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης του χρυσού στη Θράκη.

Παράλληλα, όμως, αποτελεί προφανή απαξίωση των θεσμών και της δημοκρατικής νομιμότητας στην περιοχή, αφού μπορεί ο Πρωθυπουργός να αγνοεί τις γνωμοδοτήσεις και τις εκθέσεις των τοπικών κοινωνιών και των πολιτικών οργάνων της περιοχής που ήταν όλες αρνητικές».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει το ομόφωνα ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ για ομαδική παραίτηση των αιρετών αν περάσει η επένδυση και αναφέρει ότι είναι ο καιρός να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο απέναντι στην συγκεκριμένη επένδυση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments