ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΥΓΕΙΑ — 06 Ιουνίου 2012
  • Views1080

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα χτες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας οι γιατροί του Νοσοκομείου αποφάσισαν να συνεχίσουν την επ’αόριστον επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει από τις 7 Μαΐου, διεκδικώντας την καταβολή των εφημεριών από τον Φεβρουάριο (παρά την εισήγηση περί του αντιθέτου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥ Καβάλας), επιτείνοντας την ταλαιπωρία τόσο των ασθενών (καθώς τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν πραγματοποιούνται κατά την επίσχεση εργασίας) όσο και των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών (οι οποίοι αναμένουν με αγωνία την καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς). Μπορεί, βέβαια, προς το παρόν να μην έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας, ωστόσο η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, οι γιατροί αλλά και οι ασθενείς εξαιτίας της όλης αυτής κατάστασης αποτελεί αναμφίβολα ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Προμήθεια φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καβάλας με την επίσχεση εργασίας των γιατρών δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τομέας της εξυπηρέτησης ασθενών στον νομό Καβάλας. Η αναζήτηση φαρμάκων έχει μετατραπεί, πλέον, σε έναν πραγματικό Γολγοθά για τους ασθενείς, και ειδικότερα για αυτούς που πάσχουν από χρόνια και βαριά νοσήματα (όπως π.χ. οι καρκινοπαθείς), εξαιτίας της αναστολής της παροχής φαρμάκων επί πιστώσει από τους φαρμακοποιούς. Η κατάσταση έχει φτάσει, πλέον, στο απροχώρητο καθώς πολλά από τα φάρμακα που αναζητούν εναγωνίως οι ασθενείς είναι πολύ ακριβά (π.χ. τα φάρμακα που απαιτούνται για τις χημειοθεραπείες), και η αγορά τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση απαραίτητων φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς. Η έρευνα αφορά στους ελεγχόμενους φαρμακοποιούς για το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Στην Καβάλα τα πράγματα δεν έχουν οδηγηθεί, ακόμα, στα άκρα, αλλά δεν λείπουν και ασθενείς που έχουν αναζητήσει φάρμακα για νόσους όπως ο καρκίνος ακόμα και στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=i_9EbDr8ehs[/tube]

Για τον λόγο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αποφάσισε να χορηγήσει, τις επόμενες ημέρες ογκολογικά φάρμακα μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, το οποίο θα τα προσφέρει εν συνεχεία σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Δείτε τι δήλωσε, για τα θέματα αυτό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης 5 Ιουνίου με την Βίκυ Μουντζούρη.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=dyYNHAx9po8[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments