ΘΑΣΟΣ — 19 Ιουνίου 2012
  • Views233

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, συνεχίζει τις προσπάθειές του να παράσχει βοήθεια στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους των Νομών Καβάλας-Δράμας, παρέχοντας επιστημονικές γνώσεις και καταθέτοντας τεκμηριώνοντας απόψεις.

Στα πλαίσια αυτά, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Θάσου του ΤΕΕ-ΑΜ παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ-ΑΜ Λάζαρου Βασιλειάδη και του Δημάρχου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ.

Στα πλαίσια του γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου που εξελίχθηκε, διερευνήθηκαν τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού που διαθέτει το ΤΕΕ-ΑΜ στον Δήμο Θάσου, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου και της Πολιτείας.

Εξετάστηκαν ακόμη τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι μηχανικοί της Θάσου, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και οι υπάλληλοι του Δήμου, αναζητήθηκαν λύσεις  και προσδιορίστηκαν δράσεις και αναγκαίες παρεμβάσεις για τις οποίες το Τεχνικό Επιμελητήριο μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Eνδεικτικά, η παρέμβαση του ΤΕΕ στο επόμενο διάστημα μπορεί να επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα:

  • Υποστηρικτικές δράσεις υποβοήθησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες του νησιού λόγω υποστελέχωσης που συνεχίζεται και μετά την μετεξέλιξη του Καποδιστριακού Δήμου σε Καλλικρατικό (παροχή βοήθειας για την ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας).

  • Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής

  • Προβλήματα που δημιουργούνται από το καθεστώς προστασίας του δικτύου Natura 2000

  • Αξιοποίηση των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας. Επιστημονική συνδρομή και έγκαιρη αντιμετώπιση του ενδεχομένου εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Θάσο.

  • Προσεισμικός έλεγχος σχολείων.

Οι συναντήσεις του ΤΕΕ-ΑΜ με το Δήμο Θάσου καθώς και με όλους τους ΟΤΑ των νομών Καβάλας-Δράμας θα επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, προς όφελος των μηχανικών και των τοπικών κοινωνιών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments