ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 20 Μαΐου 2013
  • Views174

Ο γιος του προέδρου της βουλής των Σκοπίων Τράικο Βελιάνοσκι, συνελήφθη στο Κιλκίς το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4)  με ναρκωτικές ουσίες και ένα στιλέτο στις αποσκευές του.

Ο 20χρονος Φίλιπ Βελιανόσκι, κατευθυνόταν στην Χαλκιδική για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά μετά από διεξοδικό έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα στο Ι.Χ που οδηγούσε, τις ναρκωτικές ουσίες και το μαχαίρι  – στιλέτο, που εμπίπτει στο νόμο περί παράνομης οπλοκατοχής.

Στον Εισαγγελέα Κιλκίς, που οδηγήθηκε την επομένη, ο 20χρονος, ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για προσωπική του χρήση και πως δεν γνώριζε πως στην Ελλάδα, για την κατοχή μαχαιριού – στιλέτου, απαιτείται άδεια.

Τελικά ο Εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για τις 5 Ιουλίου και ο νεαρός αφέθη ελεύθερος να επιστρέψει στα Σκόπια.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές τον χαρακτήρισαν «persona non grata» για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η είδηση της σύλληψης του γιου του Σκοπιανού υψηλόβαθμου αξιωματούχου, «θάφτηκε» από την πλειοψηφία των  εκεί ΜΜΕ, που ελέγχονται από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ενώ οι λιγοστές αναφορές ήταν αόριστες και έκαναν λόγο για «γιο γνωστού πολιτικού που συνελήφθη για ναρκωτικά στην Ελλάδα».

Δεν είναι πρώτη φορά που τα… τέκνα Βελιανόσκι, προκαλούν «πονοκέφαλο» στον πατέρα τους. Στις αρχές του χρόνου, αισθησιακές φωτογραφίες που «ανέβασε» στο Instagram η 23χρονη κόρη του Ιβάνα, έγιναν πρωτοσέλιδο σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες της χώρας και σχολιάστηκαν στα social media.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments